Šport
75381 ogledov

Škandal vseh škandalov: tako so Avstralci lagali glede Đokovića

novak đoković Epa
Avstralske oblasti so močno prevetrile argumentacijo v prizadevanjih za izgon Novaka Đokovića.

Avstralske oblasti na čelu z ministrom za priseljevanje Alexom Hawkom še naprej stremijo k izgonu Novaka Đokovića.

Teniški as bo po vnovični zvrnitvi vizuma pravico iskal na sodišču, njegova usoda pa bo znana v zgodnjih nedeljskih urah po srednjeevropskem času. Sklepna obravnava je predvidena za soboto ob 23.30.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

Pred sklepnim dejanjem ene največjih športnih sag zadnjega desetletja se je pod drobnogledom znašla argumentacija ministra za priseljevanje, na podlagi katere se je odločil uveljaviti izvršno pravico za preklic vizuma.

novak đoković Kaj sledi? Šport Konec za Đokovića? Minister mu je preklical vizum!

V uradnem dokumentu je večkrat izpostavljeno, da se k izgonu necepljenega teniškega zvezdnika nagibajo zato, ker njegova prisotnost "negativno vpliva na vse državljanje, ki nasprotujejo cepljenju."

Še več, dokument celo navaja, da je Đoković v državo vstopil na povsem legalen način!

Ministrstvo je s tem povsem obrnilo ploščo v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi glede Srbove zdravstvene izjeme, na podlagi katere so ga ob prihodu v državo več ur zadrževali na letališču in ga strpali v pripor. Za povrhu so mu z odvzemom mobilnega telefona za nekaj ur onemogočili stik z zunanjim svetom.

hotel za priseljence "To je škandal!" Šport Đokovićev brat razkril, kako so trpinčili Novaka

Novak Đoković Melbourne letališče | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Đokovića, ki ni cepljen proti covidu-19, so 5. januarja pridržali na letališču v Melbournu, ker naj ne bi izpolnjeval vseh pogojev za pridobitev zdravstvene izjeme. Kmalu zatem se je izkazalo, da je Đokovićev agent napačno izpolnil obrazec in navedel neresnične podatke, kje se je pred prihodom v Avstralijo gibal prvi igralec sveta.

Avstralci so mu na podlagi teh informacij preklicali vizum in ga po vloženi pritožbi nastanili v hotelu za priseljence. Primer je nato romal na sodišče, ki je odločilo v prid tenisaču, Đoković pa se je še isti dan udeležil prvega treninga v Melbourne Parku. Nekaj dni kasneje mu je minister Hawke še drugič preklical vizum, Đokovićevi odvetniki pa bodo poskušali izgon preprečiti na sodišču.

Pri vsem tem je prav neverjetno, da je minister v obrazložitvi vnovičnega preklica povsem zanemaril prvotni kamen spotike, tj. domnevno sporna dokumentacija in posredovanje neresničnih podatkov, temveč je Đokovićevo prisotnost ocenil kot nevarnost za zagon proticepliske propagande.

chris evert Razkrila diagnozo Šport Legenda v šoku: bolezen ji je vzela sestro, zdaj je doletela še njo

"Prisotnost Novaka Đokovića v Avstraliji lahko vodi v povečanje proticelipstva v naši skupnosti, kar lahko pripelje do družbenih nemirov, s katerimi smo se v Avstraliji že soočali v obliki protestov in nemirov, ki lahko postanejo vir prenosa," je zapisal minister.

"Upoštevajoč ravnanje gospoda Đokovića po prejemu pozitivnega testa na covid-19, njegovih javno izraženih stališč in neprecepljenosti, ocenjujem, da bi njegova prisotnost v Avstraliji lahko vzpodbudila k neupoštevanju zdravstvenih določil in drugih nasvetov za varovanje javnega zdravja," je dodal Hawke.

Alex Hawke | Avtor: Epa Epa

"Vse je bilo izmišljeno!"

"Vlada poskuša na sodišču dokazati, da je potrebno Novaka Đokovića deportirati, ker ogroža življenja in družbeni red v povezavi s covidom-19 in cepljenjem. NE zato, ker bi lahko širil virus, ampak ker bi lahko širil nestrinjanje. Ali sledite temu?" je poudaril novinar Avi Yemini.

"Minister za priseljevanje Alex Hawke je priznal, da je necepljeni Đoković v Avstralijo vstopil na podlagi veljavne zdravstvene izjeme in ima zelo majhne možnosti, da bi se okužil z virusom in ga prenesel na druge ljudi. Zato zdaj pravijo, da bi lahko Đoković zanetil upor," je dodal Yemini.

"To na sodišču ne bo šlo skozi. Vse je bilo izmišljeno, da bi Avstralce obrnili proti njemu. Na žalost je delovalo," je pristavil novinar alternativnega medija Rebel News.

Novak Đoković Fotodokaz Šport Zaradi te fotografije bi morali Đokovića takoj izpustiti

POMEMBNA ZMAGA ZA ĐOKOVIĆA

Necepljeni Novak Đoković po oceni strokovnjaka ministrstva za zdravje ne predstavlja velikega tveganja za širjenje okužbe s covidom-19. "Glede na razpoložljive informacije lahko potrdimo, da je bil Novak Đoković okužen s koronavirusom, tako da je naslednjih šest mesecev varen pred okužbo, čeprav ni cepljen. Njegov negativen test, ki ga je prejel 22. decembra 2021, kaže na prisotnost protiteles. Ocenjujemo, da ne predstavlja tveganja za prebivalce Avstralije," je zapisano v sodnem dokumentu.

Komentarjev 25
  • Friderik1950 10:40 31.januar 2022.

    Nekaj je v ozadju. Prišel je v Avstralijo, bil v karanteni, na turnirju bi ga testirali vsaki dan, kaj še manjka. Res primer za dobre pravnike in za povračilo velike škode.

  • Avatar Ransniolla
    Ransniolla 23:58 15.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • pbr1 19:56 15.januar 2022.

    Kaj se pa greste Žurnal? Kristalno jasno je, da ta srbin negativno vpliva ne samo na Avstralce, ampak na ljudi po celem svetu. Srbinu je treba vzet licenco za nastopanje do konca življenja. Srbi so vedno bili zdraharji in nič druga.

Sorodne novice