Šport
3687 ogledov

Vučić Avstralcem: Zakaj maltretirate vse Srbe? Živela Srbija!

Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije znova stopil v bran Novaku Đokoviću.

Novaku Đokoviću je avstralski minister za priseljevanje Alex Hawke z odločitvijo, da teniškemu igralcu še v drugo odvzame vizo, vsaj zaenkrat preprečil nastop na Odprtem prvenstvu Avstralije. Dokončna odločitev naj bi v nedeljo padla na zveznem sodišu.  

V Avstraliji so potezo svoje vlade pozdravili, povsem drugače pa je bilo seveda v Srbiji, kjer je pred dnevi Srđan Đoković svojega sina primerjal s trpečim Jezusom. Zdaj je svoj 'piskrček' oportunistično in pričakovano primaknil tudi srbski predsednik Aleksandar Vučić. Ta je znova podprl prvega igralca sveta, pri tem pa zaigral tudi na domoljubno karto.

"Soočeni smo s številnimi težavami in pritiski v regiji in iz nekaterih delov sveta. Vendar našemu narodu nikoli niso uspeli vzeti ponos, srce in dostojanstvo. To govorim zaradi vsega, kar se dogaja v Melbournu. Napadi in pritiski na Đokovića, na Srba, so dosegli previsoko raven, da se ne bi oglasil," je najprej sporočil srbski predsednik.

novak đoković Kaj sledi? Šport Konec za Đokovića? Minister mu je preklical vizum!

Nato je nadaljeval: "Verjetno ne bi ničesar izjavil, če se ne bi oglasil avstralski premier Scott Morrison. On je dejal, da je zadovoljen in da pozdravlja takšno odločitev. Začuden sem, da lahko organi oblasti sprejmejo takšno odločitev preko odločitve, ki jo je sprejelo sodišče. Pomislite, kako bi to izgledalo pri nas?"

"V prvi vrsti gre za moralno vprašanje. Če ste Đokoviću želeli preprečiti deseto osvojitev turnirja, zakaj tega niste storili takoj? Zakaj ga maltretirate in se izživljate nad njim. Ne samo nad njim, ampak tudi nad njegovo družino in celotno nacijo. Je to potrebno, da zmagate na volitvah? Evo, pojavil se je predsednik majhne države, ki si upa to reči premierju velike države," je svojo vlogo poudaril Vučić.

"Mi se bomo borili za Novaka in dejstvo, da ga boste maltretirali dan, dva ali pet, ne bo spremenilo našega mnenja o Đokoviću. Lahko napišete na stotine groznih tekstov o njem, vseeno bo ostal največji teniški igralec vseh časov in bo v naših srcih. Vi, ki mislite, da lahko z izživljanjem nekaj dosežete, se ne boste nikoli približali Novaku Đokoviću niti kateremukoli običajnem človeku vašega in našega naroda. Srbija bo ob Đokoviću in vam bo znala odgovoriti z vedenjem, ki bo precej lepše kot je vaše obnašanje do njega. Živela Srbija! Novak, mi smo s tabo," je zaključil Vučić.

Novak Đoković Foto Šport Tako se Avstralci norčujejo iz Đokovića
Komentarjev 6
  • Avatar Halliolisa
    Halliolisa 23:52 14.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • molka 20:27 14.januar 2022.

    mars na balkan bebci samovsecni

  • optimist11 20:09 14.januar 2022.

    Spoštujem Noleta kot športnika. Ampak izjave Vučiča in Noletove družine so pa milo rečeno....Srpske.

Sorodne novice