Šport
4060 ogledov

Đokoviću globa ali celo zapor grozi tudi v Srbiji

novak đoković Epa
Avstralska vlada zavlačuje z odločitvijo.

Avstralski premier Scott Morrison je v četrtek dejal, da se vlada še ni odločila o preklicu vizuma teniškega superzvezdnika Novaka Đokovića. Številka ena tenisa in prvi nosilec odprtega teniškega prvenstva Avstralije tako še naprej ostaja v državi v negotovosti, ali bo kot necepljena oseba lahko zaigral na prvem turnirju za grand slam v sezoni.

Morrison je na tiskovni konferenci o pandemiji covida-19 povedal, da se prejšnja izjava ministra za priseljevanje Alexa Hawka, da razmišlja, da bi Đokoviću zavrnil njegov vizum, "ni spremenila", je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Novak Đoković Melbourne Dan D Šport Prvi namig: Đokovića bodo v četrtek izgnali iz Avstralije!

Đokovićevo ime je na seznamu igralcev, ki se bodo merili v prvem krogu turnirja v Melbournu. V prvem krogu mu je žreb, ki je bil sicer preložen zaradi negotovih razmer glede vizumskega statusa zvezdnika teniške karavane, namenil srbskega tekmeca Miomira Kecmanovića.

Kot poroča britanski Guardian, Đokoviću grozi denarna kazen ali celo zapor v Srbiji, potem ko je priznal, da je prejšnji mesec samovoljno prekinil izolacijo, medtem ko je bil okužen s covidom-19, so povedali odvetniki. Srbska premierka Ana Brnabić je opozorila, da se njegovo vedenje zdi "očitna kršitev" pravil.

Štiriintridesetletni teniški igralec, rojen v Beogradu, lovi rekordno 21. zmago na turnirjih za grand slam, rekordno deseto na OP Avstralije, ki se bo začel v ponedeljek. Seveda, če bo sploh lahko zaigral v Melbournu.

Đoković je v sredo priznal, da je vedel, da je bil pozitiven na okužbo z novim koronavirusom, ko se je udeležil intervjuja in fotografiranja v srbski prestolnici 18. decembra in v izjavi na družbenih omrežjih dejal, da je naredil "napako pri presoji".

novak đoković Nove težave Šport Nova preiskava proti Đokoviću, tokrat ne v Avstraliji

Številki ena svetovnega tenisa Đokoviću grozi, da bo izgnan iz Avstralije kot necepljena oseba. Đokovića so avstralski obmejni organi prejšnjo sredo zadržali na letališču v Melbournu, ker ni izpolnjeval pogojev za vstop v Avstralijo, kamor je pripotoval na podlagi zdravstvene izjeme, ki mu jo je odobrila avstralska teniška zveza.

Kasneje so ga proti njegovi volji namestili v hotelu, ki je namenjen tistim tujcem, ki čakajo na izgon iz države. Sodišče pa je v ponedeljek preklicalo odločitev o izgonu Đokovića, ugodilo njegovi pritožbi ter ugotovilo, da igralec lahko vstopi v državo.

Minister za priseljevanje Alex Hawke lahko sicer na podlagi avstralske zakonodaje prekliče odločitev sodišča ter uveljavi svojo pravico, da razveljavi vizum, ne da bi navedel razloga. Če se bo minister tako odločil, lahko Đokoviću hkrati prepovejo vstop v državo za tri leta.

Tamara Zidanšek Adelaide Šport Najboljša Slovenka v polfinalu turnirja WTA
 
Komentarjev 2
  • Jeanette_Jenkins 13:41 13.januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 12:09 13.januar 2022.

    Kaznovan naj bo tako kot bio bil vsak drug no name človek. Pred zakonom bi morali biti vsi enaki!