Šport
19479 ogledov

Številke se ne ujemajo, Đokovićev pozitiven test 10 dni prepozno

Novak Đoković Epa
Hackerji so ugotovili še eno neskladnost.

Novak Đoković je pred dnevi v Avstralijo prišel z rezultatoma dveh testov. Prvi, ki je bil opravljen 16. decembra, je bil pozitiven, drugi iz 22. decembra pa negativen, srbski teniški as je tako v državo lahko vstopil kot oseba, ki je prebolela covid-19. S tem bi lahko tudi kot necepljen zaigral na OP Avstralije.

A pojavilo se je kar nekaj sumov v navedene podatke. Novega je ponudila hackerska skupina Zerforschung, ki je sodelovala s Spieglom. Ta je pod drobnogled vzela URL objavljenih Đokovićevih testov.

Na testu iz 22. decembra se je tako pojavila številka 1640187792, gre za sekunde od polnoči 1. januarja 1970. Gre za torej 1.6 bilijonov sekund od 'unix' časa. 

Komentarjev 11
  • igorgeus 19:09 15.januar 2022.

    da ne boste bolj papeski od papeza

  • SamoResnica 07:04 12.januar 2022.

    Človek, ki ponareja listine zato, da bi dosegel svoj prav je kreten. Če želi biti necepljen, nobene panike, samo naj se potem ne pretvarja, naj ne zavaja in predvsem naj ne laže. Na koncu bo rekel, da tega ni naredil ...prikaži več on in se bo opral krivde (po njegovo). Ja ne ne bo se. Še vedno je lažnivec in manipulant. Če bi bil on pozitiven na COVID, zakaj bi se potem sploh ugibalo kako in kaj? Javno bi to obelodanil in bi bilo vse rešeno. JA ni mogoče, ker ni bil. Destvo!

  • Andrej Kranjc 06:11 12.januar 2022.

    Mene zanima kje ste najdli te amaterje od "hakerjev". Madonca so dobri. Prvo ste trdili da je enkrat test pozitiven enkrat negativen (kar je apsolutno nemogoce kako je narejen qr kod), zdaj sta ze dva testa pa enkrat en pozitiven ...prikaži več enkrat en negativen ampak v napacnem redosledu? Kaksni amaterji...no comment

Sorodne novice