Šport
3243 ogledov

Drame okoli Novaka Đokovića še ni konec

novak đoković Epa
Ko je že kazalo, da bo kmalu znana usoda nastopa Novaka Đokovića na odprtem prvenstvu Avstralije, so se stvari spet zapletle.

Usoda Novaka Đokovića še vedno ni jasna. Pristojni še tehtajo, ali naj srbskega tenisača pošljejo domov ali naj mu dovolijo nastop na odprtem prvenstvu Avstralije. Avstralski minister za priseljevanje Alex Hawke naj bi svojo odločitev sporočil šele jutri. Hawke ima možnost, da mu vizum razveljavi, ne da bi podal razlog za takšno odločitev. 

Medtem avstralska vlada preverja, ali je Novak Đoković na obrazcih za vstop v Avstralijo lagal. V delu, kjer je navajal podatke o potovanjih v zadnjih 14 dneh, je odgovoril nikalno. A temu ni tako, saj je v navedenem časovnem obdobju potoval iz Beograda v Španijo. Ob izpolnjevanju informacij so posamezniki opozorjeni, da je navajanje napačnih informacij resen prekršek, piše The Sydney Morning Herald. Đoković naj bi uradnikom na meji dejal, da je avstralska teniška zveza izpolnila omenjeni obrazec namesto njega. 

Novak Đoković Po aferi Šport To so prve Novakove besede s svobode! Navijači navdušeni, od kod se je javil!

Na dan je prišlo tudi, da je Đoković potreboval posebno dovoljenje, da je vstopil v prostore odvetniške družbe Hall & Wilcox, ki ga zastopa. V njihove prostore v Melbournu namreč dovolijo le cepljenim posameznikom. 

Še vedno razburja tudi Đokovićevo ravnanje po pozitivnem testu PCR prejšnji mesec. Njegovi odvetniki so povedali, da je Đoković opravil testiranje 16. decembra ob 13. uri, rezultat pa je prejel istega dne okrog 20. ure. Naslednji dan se je udeležil podelitve nagrad mladim teniškim igralcem. Kot je razvidno iz fotografij, na dogodku Novak ni nosil maske. Francoski časnik L'Equipe navaja, da se je Novak 18. decembra udeležil fotografiranja z enim od njihovih fotografov. 

novak đoković Popoln kaos Šport Đoković odšel svobodi naproti, policija uporabila solzivec

V Srbiji trenutno velja, da se mora posameznik, ki je okužen s SARS-CoV-2 samoizolirati za obdobje 14 dni. Iz tega izhaja, da bi moral biti Novak Đoković v samoizolaciji vse do 30. decembra. Ko so na tiskovni konferenci novinarji vprašali njegovo družino o tem, so ti prekinili tiskovno konferenco. Đokovićevi odvetniki medtem trdijo, da je bil Đoković 22. decembra na testiranju PCR negativen. 

Dogajanje je že zdavnaj preraslo zgolj športne okvire. Pogovori so stekli med avstralskim premierjem Scottom Morrisonom in srbsko premierko Ano Brnabić. V Morrisonovem kabinetu so pogovor označili kot "konstruktiven". 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • h4ck3r 09:05 11.januar 2022.

    Lepo bo Đoko zaradi egoizma priskrbel dovoljenje za rudnik litija. Me zanima kako se bodo potem odzvali vsi njegovi privrženci in sonarodnjaki. :-) Vse ima svojo ceno.

Sorodne novice