Šport
38281 ogledov

Šok vseh šokov: Novak Đoković spet aretiran?

novak đoković Epa
Avstralske oblasti naj bi približno eno uro po odločitvi sodišča spet aretirale Novaka Đokovića.

Najboljši tenisač na svetu Novak Đoković je dobro uro po dobljeni sodni bitki dobil nov udarec v prizadevanjih za udeležbo na prihajajočem OP Avstralije. Oblasti so očitno odločene, da bodo prvega igralca za vsako ceno izgnale iz države, zato so ga kljub odločitvi sodišča spet pridržale. Navedbe o sinovi ponovni aretaciji je za The Pavlovic Today potrdil njegov oče Srđan Đoković.

Novak Đoković navijači Tenis Šport Novo: Novak Đoković premagal Avstralijo na sodišču! A to še ni vse ...

Đokovićevi odvetniki pravkar tehtajo pravne možnosti in ugotavljajo, kakšen bo njihov naslednji korak. Glede na potek dogodkov obstaja velika verjetnost, da bo moral Đoković v kratkem zapustiti državo, s čimer bi propadel njegov pohod na jubilejno deseto lovoriko v deželi tam spodaj.

Dogajanje v zvezi s srbskim tenisačem se spreminja iz minute v minute. Po poročanju 7Melbourne News se je pred poslopjem, kamor so po odločitvi sodišča prispeli Đoković in njegovi odvetniki, zbrala gruča policistov z namenom, da bi Srbu ponovno odvzeli prostost.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Neprespana noč za celo družino, preživljamo težke trenutke. Novak je dokazal, da je vztrajen in zvest svojim prepričanjem. Boril se je zase in za svet. Na nasprotni strani imamo avstralski sistem. Sodnik je na podlagi dejstev sprejel pravilno odločitev, zdaj pa dobivamo informacije, da minister lahko preglasi odločitev sodišča," je za TV Prva povedal Đokovićev mlajši brat Đorđe.

"V šoku sem. Razmišljam, kako daleč lahko gredo. To niso borci za pravico. Delujejo po naročilu pohlepnega in bahavega politika. To je vse, kar imam povedati."

Đorđe Đoković

"Novak se je znašel v resnem političnem vrtincu. Avstralija je zelo nesrečna, živijo v težkih razmerah in so zaprti. Ne moremo storiti drugega, kot da javnosti sporočimo novico, da želijo Novaka ponovno zapreti. Trenutno se posvetujemo z odvetniki in tiskovno službo. Novak je z odvetniki spet v prostorih, kjer je potekalo sojenje. Tehta svoje možnosti. To je velik poraz za avstralske oblasti. Izgubili so, čeprav so verjeli, da lahko premagajo Novaka in sistem," je dodal.

Avstralske oblasti so medtem zanikale trditve Đokovićeve družine, da je bil Novak aretiran. Minister za priseljence Alex Hawke je odločitev o morebitnem vnovičnem preklicu vizuma preložil na jutri.

V medijih se je pojavilo več nasprotujočih si informacije, s kakšnim namenom so se policisti zbrali pred poslopjem, v katerem se nahaja srbski tenisač.

Po navedbah družine naj bi bil Novak spet aretiran, medtem ko avstralski novinarji na kraju dogodka ugibajo, da so možje v modrem tam z namenom varovanja zgradbe.

Komentarjev 21
  • QSprm 12:45 10.januar 2022.

    Korona teroristi v dezeli zapornikov tam spodaj sluzijo za zgled celo Severni koreji. Baje se jim je sam Kim globoko priklonil ko je naspicil nove jedrske konice pred izstrelitvijo. Novdobna Uvedba apartheida je samo logicno nadaljevanje genocidnega iztrebljanja aboriginov. Taborisca ...prikaži več so tudi ze postavili, plinske celice so pa ze na poti.

  • crna 11:38 10.januar 2022.

    Če kdo pride v državo nezakonito ga s prvim avionom poslat od koder je prišel.To jebo s sodišči pa deluje kot, da so ujeli mafijskega kralja.

  • Avatar Antikrist
    Antikrist 11:33 10.januar 2022.

    Banda fašistična avstralska!