Šport
13216 ogledov

Še ena reč ne govori v prid Đokoviću

Novak Đoković Profimedia
Ponoči bo padla odločitev o igranju prvega igralca sveta v Melbournu.

Primer Novaka Đokovića je že nakj dni največja športna tema na svetu. Ko so Srbu avstralski pristojni organi zavrnili vstop v državo, so se na odločitev pritožili njegovi odvetniki. Odločitev bo padla v ponedeljek zjutraj po avstralskem času, obravnava se bo začela ob 10. uri, se pravi ob polnoči po srednjeevropskem času.

Đoković v zadnjih dneh prebiva v hotelu, ki je sicer namenjem migrantom. Njegov vizum je bil sicer zavrnjen, saj po mnenju avstralskih oblasti ni podal natančnih dokazov za to, da je upravičen do zdravstvene izjeme. Ena izmed teh je, da je pred kratkim prebolel koronavirus, njegovi odvetniki trdijo, da je bil pozitiven 16. decembra.

Srbu ob tem v prid ne govori dejstvo, da so bili objavljeni posnetki, ko je 17. decembra sodeloval na turnirju, kjer je otrokom delil pokale in se družil z njimi. Oglasili so se tudi pri francoskem športnem mediju L'Equipe, kjer so ob priloženi fotografiji zapisali, da je Đoković 18. decembra obiskal njihovo redakcijo. Pri tem ni nikogar obvestil, da je pozitiven na Covid-19.

Nejasno je tudi, kdaj točno je Đoković zase zahteval izjemno dovoljenje za vstop v Avstralijo. Po veljavnih predpisih bi to moral storiti do 10. decembra, s čimer bi se rok za dovoljenje iztekel že slab teden pred okužbo, in šest dni kasneje opravljen test ne bi mogel biti podlaga, da Srb dobi ustrezno dovoljenje, ki ga uvršča med izjeme.

Podatkov je veliko, Đoković pa vsaj zaenkrat svojih stališč ni predstavil javno. Nazadnje se je v petek zahvalil svojim navijačem za podporo na Instagramu, verjetno pa bo to ponovil, saj se jih je v nedeljo pred njegovim "začasnim bivališčem" spet zbralo 100. Pred hotelom se namreč vsake toliko časa pojavi skupina Srbov, ki živijo v Avstraliji, in izraža solidarnost z njim. Zaradi postopka, ki ga čaka, pa se do aktualnih vprašanj javno ni opredelil.

Razrešeno pa naj bi bilo vsaj vprašanje o cepljenosti igralca. Avstralka mejna policija trdi, da jim je igralec potrdil, da ni cepljen proti covidu-19. Prav odgovor na to vprašanje je v zadnjih mesecih namreč veljal za skrivnost.

Komentarjev 4
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 19:19 10.januar 2022.

    Raje pisite reklame in glivice na nogah...resna tema ni za vaso spletno stran....kaj so odločili sodniki? Beri !

  • stilist 20:47 09.januar 2022.

    Samo da je nekje en kao pomemben srb, so že težave.

  • optimist11 18:00 09.januar 2022.

    Laže Djoko. Upam da ga pošljejo nazaj v Srbijo.

Sorodne novice