Šport
10289 ogledov

Grozljiva razkritja o hotelu groze, kamor so strpali Đokovića

The Park Hotel Profimedia
Hotel za pridržanje prosilcev za azil, v katerem je nastanjen Novak Đoković, svojim gostom streže plesnivo hrano, v kateri se najdejo celo ličinke.

Prvi tenisač sveta Novak Đokovića se treutno nahaja v hotelu Park Hotel v Melbournu, potem ko so mu avstralske oblasti zavrnile vizum za vstop v države.

Srbskega tenisača, ki mu zaradi neustrezne zdravstvene dokumentacije grozi celo deportacija, so po večurnem zaslišanju nastanili v hotelu za priseljence, kjer nekateri prosilci za azil bivajo že več let.

Na papirju se hotel ponaša s štirimi zvezdicami in pol, nočitev pa naj bi stala 109 dolarjev. Toda realnost je precej drugačna. Poslopje že od leta 2020 služi kot karantena in pripor za ilegalne migrante. Za nameček naj bi se prav tem v hotelu začel širiti drugi val koronavirusa, ki je v avstralski zvezni državi Viktorija terja na stotine življenj.

Park Hotel | Avtor: Epa Epa

Pred dvema tednoma je v hotelu izbruhnil požar, kar je še dodatno zaostrilo pogoje bivanja. Priseljenci tako nimajo več dostopa do telovadnice ali terase, kjer so se do nedavnega še lahko nadihali svežega zraka. Kot je razvidno s posnetkov, so migranti ujeti v hotelskih sobah, kjer ne morejo odpreti niti oken, saj ta nimajo ročajev.

Đoković je sicer zaprosil za premestitev na drugo lokacijo, vendar je bila njegova želja preslišana. Ker je srbski tenisač na strogi brezglutenski dieti, si je zaželel tudi zasebnega kuharja, a je tudi v tem primeru naletel na gluha ušesa.

park hotel | Avtor: Epa Epa

Medtem ko Đokovićev jedilnik ostaja uganka, pa se po spletu širijo grozljive zgodbe o vprašljivi ponudbi hotelske kuhinje.

Prejšnji mesec so se na družbenih omrežjih pojavile fotografije, ki dokazujejo, da migrantom mirne veste strežejo hrano s črvi in plesniv kruh.

"Bil sem šokiran. Hrana, ki nam jo servirajo, ogroža naše zdravje," je povedal iraški prosilec za azil Mustafa Salah. "Takšne hrane še žival ne bi pojedla," je dodal.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Hossein Latifi, ki prav tako že dlje časa prebiva v hotelu, je razkril, da mu je bilo zaradi hrane že večkrat slabo. "Dvakrat sem bruhal. Pred dnevi sem bruhal po zaužitju tune. To ne more biti zdravo. Ujeti smo v sobah. Nimamo dostopa do svežega zraka. Smo nedolžni begunci. Ničesar nismo zagrešili. Tukaj sem talec."

Ian Rintoul, predstavnik aktivistične organizacije Refugee Action Coalition, je bil nad fotografijami zgrožen. "Črvi so bili živi. Kdor tega ni želel pojesti, ni dobil nadomestnega obroka. Tako so bodisi pojedli plesnivo hrano s črvi ali pa so bili lačni. Večina je ostala lačnih," je dejal Rintoul.

Komentarjev 4
  • Avatar oven
    oven 16:21 08.januar 2022.

    Zadnjič je bilo po tv, da so insekti hrana prihodnosti.

  • Avatar R_D
    R_D 16:11 08.januar 2022.

    Pa naj mustafa in ostali spokajo nazaj od koder so prišli, če jim kaj ne paše.

  • molka 15:25 08.januar 2022.

    ta debil je prevec zbircen

Sorodne novice