Šport
19661 ogledov

Tako se je razpletla zgodba Čehinje, ki je delila Đokovićevo usodo

Renata Voračova Epa
Medtem ko Novak Đoković nadaljuje svojo pravno bitko z avstralskimi oblastmi, je bila nesrečna Čehinja že deportirana.

Uspešno je opravila z avstralsko carino, se udobno namestila v hotelu, celo že odigrala dvoboj na pripravljalnem turnirju, nato pa je ponjo prišla avstralska policija. Danes pa je bila nesrečna Renata Voračova, specialistka za igro v parih, že deportirana iz Avstralije, potem ko so ji iz zdravstvenih razlogov prekinili vizo.

Novak Đoković Roland Garros 2016 Zato bo lahko izjema Šport Vsaj ena dobra novica za Novaka! Nepričakovano je dobil to dovoljenje

Čehinja se je namreč vkrcala na letalo in zapustila Avstralijo, v kateri bi sicer morala sodelovati na prvem Grand Slam turnirju v letošnjem letu, na OP Avstralije. A jo je na koncu doletela enaka usoda kot Novaka Đokovića, tako da je skupaj s Srbom pristala v hotelu za prosilce za azil.

38-letnica prav tako kot srbski teniški zvezdnik ni bila cepljena, a sta oba dobila zdravniško dovoljenje, da sta lahko "izjemi", in s tem tudi pravico do vstopa v Avstralijo. Čehinjo so sprva pustili pri miru, ko pa so avstralske oblasti na meji zadržale Đokovića, so preklicale vizo tudi Voračovi, ki pa se je odločila, da se ne namerava spuščati v pravni boj, temveč se je rajši vrnila domov.

Renata Voračova | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zaprta sem v sobo in ne smem nikamor. Okno lahko odprem samo za nekaj centimetrov. Vsepovsod so varnostniki, tudi pod mojim oknom," je Čehinja opisala situacijo v hotelu, v katerem je pristala skupaj z Đokovićem, preden se ga je odločila zapustiti ter se vdati v usodo.

"To vse se mi je zgodilo tudi zaradi Novaka. A mislim, da nisem edini takšen primer. Kolikor vem, je bilo izdano več zdravstvenih 'izjem'. Toda ne želim, da se drugim prepove igranje. Mi smo športniki, prispeli smo zaradi tenisa. Prebrali smo pravila, izpolnili vse pogoje ter po dolgem postopku dobili potrebno 'izjemo'. Zato ne vidim razloga, da sedimo zaprti v hotelu," je pred svojim odhodom povedala Čehinja.

Novak Đoković Škandal Šport Razkrito, kaj je Đoković počel le dan po pozitivnem PCR testu

Saga nesrečne teniške igralke se je tako žalostno končala, medtem ko se je njen dosti bolj znani teniški kolega odločil za pravni boj, o njegovi usodi pa bo več znanega v ponedeljek, ko bo na vrsti sodna obravnava, na kateri bi morala verjetno pasti tudi že končna odločitev, saj se turnir začne že 17. januarja.

"Upam, da bo Đokoviću v ponedeljek uspelo," je za konec še sporočila Voračova.

The Park Hotel Fotodokaz Šport Grozljiva razkritja o hotelu groze, kamor so strpali Đokovića đoković Sodišče na potezi Šport Odvetniki razkrili, zakaj je Đoković upravičen do zdravstvene izjeme aleksander čeferin Za ali proti? Šport Tudi Čeferin podal sodbo o Đokoviću ter ponovno razdelil Slovenijo

 

Komentarjev 2
  • simon30 20:16 09.januar 2022.

    Saj to je slabse kot Olimpijske igre v Berlinu leta 1936.

  • PasjaProcesija 20:46 08.januar 2022.

    To je prava športnica, vzorčni primer športnega duha. Z dvignjeno glavo gre naprej, ne priliva olja na ogenj in se ne dela žrtev.

Sorodne novice