Šport
45565 ogledov

Tako so Avstralci hoteli nagajati Đokoviću, sodnik rekel ne

Novak Đoković navijači Epa
Srbski zvezdnik čaka razplet pritožbe na odlok o deportaciji.

Novak Đoković bo v ponedeljek izvedel, ali bo lahko ostal v Melbournu in naskakoval rekordni 21. naslov na turnirjih za grand slam. Zaslišanje se bo odvilo v zgodnjih urah po lokalnem času, po srednjeevropskem času ob polnoči.

Renata Voračova Konec ene sage Šport Tako se je razpletla zgodba Čehinje, ki je delila Đokovićevo usodo

V javnost je prišlo nekaj detajlov sodnega postopka, povezanih s termini zaslišanja. Ključen podatek je, da morajo teniški igralci potrditi nastop na turnirju za OP Avstralije do torka, 11. januarja.

V kolikor se bo zaslišanje izteklo v Đokovićevo korist, bo torej lahko zaigral in branil lanski naslov. Avstralske oblasti so to skušale preprečiti.

Notranje ministrstvo pod vodstvom Karen Andrews je na sodišče namreč naslovilo prošnjo za preložitev zaslišanja na sredo, 12. januar. Če bi sodišče temu ugodilo, bi se Đoković tudi v primeru zanj pozitivne odločitve lahko obrisal pod nosom.

Sodnik Anthony Kelly je zavrnil prošnjo ministrstva. V obrazložitvi je zapisal, da njegova institucija ne bo podvržena časovnim pritiskom.

"Tennis Australia lahko dela vse, kar je v moči organizacije, da izpelje svoj dogodek. Kar lahko storim jaz je, da zagotovim pomoč tega sodišča vsem vpletenim strankam, da bi prišli do najboljše možne rešitve," je dodal Kelly.

Prvi turnir za grand slam se bo letos začel 17. januarja, končal pa 30. januarja.

V pritožbi Đokovićevih odvetnikov je zapisano, da so njihovega klienta obravnavali nekorektno in da so mu organizatorji še 1. januarja zatrdili, da lahko vstopi v državo.

Novak Đoković Roland Garros 2016 Zato bo lahko izjema Šport Vsaj ena dobra novica za Novaka! Nepričakovano je dobil to dovoljenje
Komentarjev 15
  • h4ck3r 07:32 10.januar 2022.

    Od kdaj pa imajo organizatorji pooblastila izdajanja vizumov in dovoljenj za vstop?

  • Avatar Lansiolla
    Lansiolla 00:29 10.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar Antikrist
    Antikrist 19:41 09.januar 2022.

    Zakaj se tekma sploh imenuje odprto prvenstvo Avstralije??? A je res odprto?

Sorodne novice