Šport
789 ogledov

Đoković slavi veliko zmago, a mu še vedno grozi izgon

Profimedia
Avstralsko sodišče odločilo v korist Novaka Đokovića, vendar primer s tem še ni dobil epiloga.

Zvezno okrožno sodišče v Avstraliji je odločilo v prid Novaku Đokoviću, ki naj bi s tem dobil tudi zeleno luč za nastop na OP Avstralije. Sodnik Anthony Kelly je presodil, da je bila vladna odločitev za odvzem vizuma srbskemu zvezdniku "nerazumna".

Ob tem je oblastem odredil 30 minut časa, da se prvemu igralcu sveta povrne vsa lastnina in se ga izpusti na prostost, vlada pa bo morala poravnati tudi vse pravne stroške.

"Odločitev o preklicu vize se razveljavi s takojšnjim učinkom ... Đokovića se nemudoma izpusti iz pridržanja. To se mora zgoditi v roku 30 minut po izdaji te sodbe," je odločil. Đoković ima sedaj po navedbah sodišča zagotovljeno pravno pomoč in možnost sodnega varstva za bivanje v državi.

Sodišče je s tem razveljavilo odločitev zvezne vlade Avstralije za deportacijo prvega tenisača sveta, vendar pa imajo avstralske oblasti v obračunavanju z Đokovićem in z njim povezanim pritlehnem razkazovanju mišic še nekaj manevrskega prostora.

Njihov zadnji as v rokavu so izvršna pooblastila ministra za priseljevanje Alexa Hawka, ki lahko na podlagi njegovih pristojnosti preglasi odločitev sodišča ter doseže ponovno zarnitev tenisačeve vize.

Če bo Hawke uveljavil svojo pravico, bo Đokovića doletela triletna prepoved vstopa v državo.

Srbski teniški as je med zaslišanjem lahko zapustil melbournski Hotel Park za azilante, ob koncu obravnave pa se je priključil svoji ekipi odvetnikov, ki jo je vodil Nick Wood.

Vse oči so zdaj uprte v ministra za priseljevanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice