Šport
4301 ogledov

Đokovića tudi danes ne bodo izgnali, to je razlog

novak đoković Epa
Srbski teniški as bo še nekaj časa trepetal za svojo usodo.

Novak Đoković tudi danes ne bo izvedel, ali ga bodo avstralske oblasti poslale domov. Po odločitvi sodišča, ki je razveljavilo preklic njegovega vizuma, je Đokovićeva usoda še naprej v rokah ministra za priseljevanje Alexa Hawka. Ta ima izvršna pooblastila, da prvega igralca sveta kadarkoli izžene iz države.

Po zakonskih določilih bi moral minister odločitev o izgonu Đokovića sprejeti v štirih urah po izreku sodbe, vendar je v primeru izrednih okoliščin ta rok mogoče tudi podaljšati. Avstralske oblasti so tako kmalu po izteku prvotnega roka sporočile, da bo White odločitev sprejel v torek oziroma v prihajajočih dneh.

 | Avtor: Epa Epa

Minister naj bi se po neuradnih informacijah dokončno izjasnil v sredo, vendar se tudi to ni zgodilo, potem ko so Đokovićevi odvetniki predložili novo dokazno gradivo, ki ga mora ministrstvo zdaj skrbno preučiti. 

"Odvetniki gospoda Đokovića so predložili obširno dokumentacijo z relevantno vsebino glede morebitnega preklica njegovega vizuma. Seveda bo to vplivalo na časovni okvir odločanja," je sporočil tiskovni predstavnik ministrstva.

novak đoković Priznanje Šport Vedoč, da je pozitiven na covid-19, je Đoković storil tole

Hawke je edini predstavnik avstralske oblasti, ki razpolaga z izvršnimi pooblastili za izgon prvega igralca sveta. Drugi ministri so izvzeti iz procesa odločanja. "Z ničemer, kar bi povedala, ne morem vplivati na te procese," je povedala ministrica za notranje zadeve Karen Andrews. "Stvari so v teku. Vse niti so v rokah Alexa Hawka. Z njim se o tej temi nisem pogovarjala in lahko vam zagotovim, da se tudi ne bom," je dodala.

Primer še naprej obkrožajo številne nejasnosti. Ne ujemajo se datumi, ki so predvideni za pridobitev dovoljenja za vstop v Avstralijo. Đoković je bil okužen s covidom-19 v družbi predstavnikov srbske pošte, mladih teniških igralcev in novinarjev francoske L'Equipe. Ob vstopu v državo naj bi v formularje vpisal tudi lažen podatek, kje je bil v zadnjih 14 dneh pred prihodom v Avstralijo, saj je zagotovil, da ni bil v drugih državah, iz socialnih omrežij pa je razvidno, da je pred potjo na južno poloblo treniral v Španiji. Srbski tenisač je javnosti čistega vina nalil z objavo na Instagramu.

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:53 12.januar 2022.

    Preden bodo odločili bo že konec turnirja. Če ne bo zmagal bo itak krivo to da so ga diskriminirali.

  • Toma 10:11 12.januar 2022.

    Treba zabasati sodne mline, vmes bo pa prvenstvo že mimo! Kaj, če igralci ne bodo hoteli igrati proti njemu??!

Sorodne novice