Šport
29431 ogledov

Spregovoril novinar, ki je intervjuval okuženega Đokovića

Novak Đoković Profimedia
Novinar francoskega časnika L'Equipe je razkril podrobnosti intervjuja, ki ga je 18. decembra opravil z okuženim Novakom Đokovićem.

Kontroverzni primer teniškega asa Novaka Đokovića, ki za zdaj ostaja v deželi tam spodaj, čeprav njegov nastop na turnirju v Melbournu še ni potrjen, iz dneva v dan dobiva nove razsežnosti.

Ne samo, da mu zaradi nejasnosti v zvezi z njegovim pozitivnim testom grozi izgon iz Avstralije, kršitve proticovidnih določil pa so pod drobnogled vzeli še v rodni Srbiji, je zdaj črno na belem tudi to, da je Đoković zavestno kršil pravila izolacije.

novak đoković Đoković Šport Đokoviću globa ali celo zapor grozi tudi v Srbiji

Prvi tenisač sveta je namreč 18. decembra lani, dva dni po tem, ko je bil pozitiven na koronavirus, opravil intervju za francoski športni časnik L'Equipe. Đoković je dokazano vedel, da je okužen s covidom-19, a se je vseeno odpravil na dogovorjeno mesto v Beogradu, kjer se je družil z nič hudega slutečim novinarjem in fotografom.

Sporno odločitev, ki jo je sam označil za "slabo presojo", je sprejel, ker ni želel prelomiti obljube francoskemu časniku. V pisnem priznanju na Instagramu je zapisal, da je na srečanju spoštoval medsebojno razdaljo, zaščitno masko pa je snel samo za potrebe fotografiranja.

novak đoković Priznanje Šport Vedoč, da je pozitiven na covid-19, je Đoković storil tole

Franck Ramella | Avtor: Twitter Twitter
O poteku intervjuja v prostorih Đokovićeve teniške akademije v Beogradu je zdaj spregovoril francoski novinar Franck Ramella, ki je razkril, da je bil Đoković ob prihodu dobro razpoložen, obraz pa mu je prekrivala zaščitna maska.

Novinarju so bila pred začetkom intervjuja, ki se je začel z 90-minutno zamudo, posredovana jasna navodila - brez vprašanj o cepljenju ali nastopu na OP Avstralije! Po besedah Ramelle je bilo očitno, da gre za zelo "občutljivo temo".

"Nismo ga vprašali, ali se je pred intervjujem testiral. In če se je, kakšen je bil rezultat," je povedal Ramella. "V 33 minutah, kolikor je trajal intervju, je Đoković na vprašanja odgovarjal zelo prepričljivo. Sedela sva za mizo pravokotne oblike, nasproti drug drugega, med nama je bil dober meter razdalje. Etienne (fotograf, op. a.) ga je prosil, če bi lahko med intervjujem za pet minut snel masko, vendar tega ni želel storiti," je dodal.

novak đoković Napeto ozračje? Šport Tenisač razkriva, kaj se je zgodilo, ko je Đoković vstopil v telovadnico novak đoković Nove težave Šport Nova preiskava proti Đokoviću, tokrat ne v Avstraliji

Francoska delegacija v srbsko prestolnico ni pripotovala zgolj zaradi intervjuja, temveč tudi zato, da bi Đokoviću izročili nagrado Champion of Champions za izjemne dosežke v pretekli sezoni. Srba so prosili, če bi lahko s trofejo poziral brez maske, on pa je njihovi prošnji ugodil. 

"Novak je na snemaju s lovoriko poziral in kričal brez maske, med samim intervjujem pa je bil njegov obraz zakrit," je še povedal Ramella.

 
Komentarjev 2
  • Avatar Almiolla
    Almiolla 23:39 13.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • klemenmo 16:24 13.januar 2022.

    boli ga đoko ;-)