Šport
32911 ogledov

Mislil je, da je preskrbljen do smrti, zdaj je dobil šokantno novico

juan martin del potro Profimedia
Pokojni oče teniškega zvezdnika naj bi sina olajšal za 30 milijonov dolarjev.

Nekdanjega tretjega igralca sveta Juana Martina Del Potra, zmagovalca OP ZDA (2009) in olimpijskega podprvaka iz Rio de Janeira (2016), je doletel velik udarec.

Teniški zvezdnik, ki je imel v zadnjih letih ogromno težav s poškodbami, po seriji operacij pa v letošnji sezoni načrtuje novo vrnitev, naj bi bil na robu bankrota.

Juan Martin Del Potro | Avtor: Epa Epa

Argentinec je v karieri samo s turnirskmi nagradami zaslužil več kot 25 milijonov dolarjev, lepe denarce pa je služil tudi s trženjem njegove javne podobe v obliki sponzorskih pogodb.

Glede na omenjene zneske bi moral biti 33-letnik preskrbljen do konca življenja, vendar se je izkazalo, da temu ni tako, za kar naj bi bil zaslužen njegov pokojni oče.

Daniel Del Potro, ki je umrl lanskega januarja pri 63 letih, naj bi sinu brez njegove vednosti odtujil kar 30 milijonov.

novak đoković Saj ni res, pa je! Šport Škandal vseh škandalov: tako so Avstralci lagali glede Đokovića

"V banki ne more imeti več kot tri milijone," je razkrila argentinska televizijska voditeljica Karina Mazzocco. "To je še vedno veliko denarja, a Juan je bil pred to katastrofalno novico prepričan, da mu do konca življenja ne bo več treba delati."

"Del Potrov oče, po poklicu veteriran, je ogoljufal svojega lastnega sina. Juan je to izvedel sam, ko se je poglobil v številke," je dodala.

Daniel Del Potro naj bi sinov denar pognal s serijo slabih investicij.

Tenisač je bil ob lanski smrti očeta skrušen. "Zapustil si nas z zlomljenimi srci, vendar vemo, da počivaš v miru, kot si zaslužiš. Pridružil si se drugim angelom, jaz pa te prosim, da od zgoraj paziš na mamo, sestro in name," je takrat zapisal Argentinec.

chris evert Razkrila diagnozo Šport Legenda v šoku: bolezen ji je vzela sestro, zdaj je doletela še njo

 
Komentarjev 1
  • suineg7878 16:27 15.januar 2022.

    Če je on s tremi milijoni na racunu na robu bankrota, kje sem potem jaz in ostalih 99% Slovencev. :)