Šport
561 ogledov

Med dvobojem trdil, da ima covid-19, dva dni kasneje pozitiven

Bernard Tomic Epa
Avstralski tenisač je že med dvobojem napovedal, da je okužen s covidom-19. Dva dni zatem je dobil potrditev.

Kontroverzni avstralski tenisač Bernard Tomic je v torek poskrbel za še en škandal na prizorišču OP Avstralije, ko je med kvalifikacijskim dvobojem trdil, da ima koronavirus.

Bernard Tomić OP Avstralije Šport Nov škandal, igralec sredi dvoboja znorel: "Zaradi vas bom pozitiven!"

Avstralec se je v uvodnem krogu kvalifiakcij meril z Rusom Romanom Safiulinom, ki je za zmago v prvem nizu potreboval le 23 minut. Med premorom pri zaostanku s 1:2 v drugem nizu se je Tomic, ki je dvoboj izgubil z 1:6, 4:6, spustil v nenavadno izmenjavo s sodnico Aline Da Rocha Nocinto.

"Prepričan sem, da bom v dveh dneh pozitiven na testu. Povem ti," je dejal 29-letnik. "Če v naslednjih treh dneh ne bom pozitiven, ti plačam večerjo, sicer jo ti plačaš meni," je napovedal.

Bernard Tomic | Avtor: Epa Epa

Tomic je nato izrazil nezadovoljstvo nad ukrepi za zaščito zdravja igralcev. "Ne morem verjeti, da nikogar ne testirajo. Igralcem dovolijo vstop na igrišče na podlagi hitrega antigenskega testa v hotelski sobi. Brez uradnega PCR testiranja," se je jezil.

Bernard Tomic | Avtor: Epa Epa
Njegovo počutje se je po dvoboju še poslabšalo, zato ga je zdravniška služba na prizorišču napotila v izolacijo. Dva dni kasneje je pozitiven test potrdil, da so bile njegove domneve pravilne.

"Še vedno sem kar precej bolan. Psihično se počutim še slabše kot fizično, saj sem želel avstralskemu občinstvu dokazati, da sem lahko takšen tenisač, kot se od mene pričakuje. Razočaran sem, da mi je virus to preprečil. Morda trenutno ne izgleda tako, ampak to je bil prvi korak k moji vrnitvi. Zaradi bolezni nisem mogel igrati po najboljših močeh. Naredil bom vse, da se vrnem na vrh. Hvala vsem za podporo," je sporočil Tomic.

Komentarjev 1
Sorodne novice