Šport
52438 ogledov

Takšna kazen je ob izgonu doletela Đokovića

Novak Đoković Melbourne Epa
Srbski zvezdnik se je moral sprijazniti z zanj neugodno odločitvijo sodišča.

Zvezno sodišče v Melbournu je podprlo odločitev avstralskega ministra za imigracijo Alexa Hawka in zavrnilo pritožbo Novaka Đokovića. Slednji mora zapustiti državo.

Padla odločitev Šport Velik poraz Novaka Đokovića

Đoković se je po izreku sodbe tričlanskega senata oglasil s sporočilom za javnost in izrazil obžalovanje nad potekom dogodkov ter dejstvom, da ne bo mogel loviti svojega 21. naslova na grand slamih. Srb se je obenem zahvalil za podporo in vsem udeležencem odprtega prvenstva Avstralije zaželel dober turnir.

Novak Đoković Konec poti Šport Oglasil se je izgnani Đoković: "Mojim dragim Srbom ..."

Izgon iz države bo imel za najboljšega igralca na svetu dodatne posledice. Po poročanju avstralskih političnih medijev bo dobil še pripadajoče kazni, povezane s postopkom deportacije oziroma neuspelo pritožbo.

Plačati bo moral kazen v višini 500.000 avstralskih dolarjev (315.000 evrov), na kolikor so ocenjeni stroški prizivnega postopka, ki so ga sprožili Đokovićevi odvetniki.

Obenem ga je z odlokom izgona doletela samodejna triletna prepoved vstopa v Avstralijo, ki bi lahko pomenila, da se devetkratni osvajalec Australian Opna ne bo več vrnil na prizoršče svojega teniškega zmagoslavja.

Pristojni organi lahko v naslednjih treh letih odobrijo vizum tudi predhodno izgnanim osebam, za to morajo obstajati "ustrezne okoliščine", ki vplivajo na interese avstralskih državljanov. To bi lahko bila rešilna bilka za Đokovića, ki turnirju v Melbournu zagotavlja veliko publiciteto.

Komentarjev 6
  • ana19 08:17 18.januar 2022.

    Pokvarjeci ubijalski, ne boste nas zlomili, ker imamo hrbtenico in možgane, lahko nas kaznujete, koliko vas je volja, ne bomo se cepili. Đoko je to pokončno dokazal.

  • si_rob 09:28 17.januar 2022.

    Vse skupaj je politična farsa. Če bi on ostal v Avstraliji, bi se Avstralci spraševali, zakaj so se morali cepiti. Tega pa pokvarjena oblast ne more dopustiti. Zato pa, ne se sekirt Đole, boljši si od nijh!

  • stevo 19:40 16.januar 2022.

    Moreš bit zabit da še kdaj obiščeš to fašistično državo 🤮

Sorodne novice