Brezcu evropska sredina ustreza

Foto: Žurnal24 Primož Brezec Andrej Leban
Slovenski košarkar Primož Brezec, ki so ga zadnji dan prestopnega roka v ligi NBA nepričakovano iz Detroita poslali v Toronto, je z 11 točkami debitiral v dresu Raptorsov.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Detroit : Phoenix 116:86
Toronto
: New York 115:92
Orlando
: Sacramento 112:93
Cleveland
: Memphis 109:89
Boston
: Portland 112:102
Dallas
: Minnesota 99:83
Houston
: Chicago 110:97
LA Lakers
: Seattle 111:91

Pričakoval sem, da nekaj bom igral. Da bom po enem treningu igral že v drugi četrtini, imel v tem obdobju več minut kot Chris Bosh , ki ima edini v moštvu Raptorsov zagotovljeno mesto v prvi peterki, nisem verjel, je po tekmi za zurnal24.si dejal Primož Brezec , ki je v nadaljevanju pogovora dodal: “Dobro sem igral, imel stoodstotni met, zato me je tudi trener pustil v igri. Presenečen sem bil, ker sva pet ali šest minut igral skupaj z Nesterovičem, on na poziciji pet, jaz na štirici. Dobro sva sodelovala tako v obrambi, kot v napadu."

Brezec na začetku nad prihodom v Kanado ni bil nič kaj zadovoljen, a že kmalu po prihodu spremenil mnenje: "Vesel sem, da sem v Torontu, čeprav mi je po tem, ko sem izvedel, da me iz Detroita pošiljajo v Toronto počil film, rekel sem, da grem domov v Evropo, a sem že po prvem treningu včeraj spremenil svoje mnenje".

Slovenski velikan je v letošnji sezoni zamenjal že dva kluba. Charlotte ga je poslal v Detroit , kjer pa ni zadovoljil apetitov. Sodeč po prvi predstavi v edinem kanadskem moštvu v ligi NBA je slovenski nebotičnik le našel sredino, ki bi mu lahko ustrezala. Sežančan je v igro proti New Yorku vstopil v drugi četrtini in ob stoodstotnem metu iz igre z 11 točkami Toronto izdatno pomagal do zmage s 115:92. V 12 minutah je v svojo statistiko vknjižil še tri skoke, blokado in štiri osebne napake. Drugi slovenski center pri Raptorsih Rašo Nesterovič je v 18 minutah ob polovičnem metu iz igre k zmagi dodal po osem točk in skokov. Pri gostiteljih je blestel še en Evropejec. Italijan Andrea Bargnani je srečanje končal s 25 točkami, 10 jih je dosegel v prvi četrtini. Toronto se je Kratkohlačnikom na najlepši način oddolžil za poraz pred dvema dnevoma v New Yorku.


Italijanski center Andrea Bargnani je bil s 25 točkami prvi strelec Raptorsov proti New Yorku. © Action Images

 

"Poskušal sem biti agresiven od samega začetka,"
je po tekmi dejal Bargnani, ki je izenačil osebni rekord po številu trojk v ligi NBA, vrgel jih je pet. Italijanski zvezdnik je imel v mislih še vedno tesen petkov poraz z 99:103: "Po petkovi tekmi smo bili zelo jezni, to je bil zelo grd poraz. Maščevanje je uspelo." Kot zanimivost omenimo, da je imel Toronto, sicer najbolj "evropsko" moštvo, v določenih trenutkih v igri igralce iz petih različnih držav: Bargnani (Italija), Brezec (Slovenija), Jose Calderon (Španija), Carlos Delfino (Argentina) in Anthony Parker (ZDA).


Saša Vujačič je postal eden najbolj pomembnih akterjev trenutno najbolj vročega moštva v ligi NBA LA Lakersov. © Action Images

 

Saša Vujačič
pri LA Lakersih še naprej v igro vstopa s klopi, a je bil tudi proti Seattlu "vroč." Jezerniki so na gostovanju na severu zahodne obale ob 13 točkah Vujačiča zmagali s 111:91. To je že njihova osma zaporedna zmaga, ki jo ni ogrozila niti izključitev prvega zvezdnika Kobeja Bryanta . Ta si je zaradi prepiranja s sodniki prislužil dve tehnični napaki in še pot na hlajenje v garderobo. Bryant je kljub prezgodnjemu koncu dosegel 21 točk, točko manj od Španca Pauja Gasola .

Četrti Slovenec, ki je stopil pod koše, Beno Udrih , je s Kralji gostoval v Orlandu in izgubil z 93:112. Za poraz je kriva tudi slaba predstava letos najboljšega Slovenca v ligi NBA, ki je spet začel v prvi peterki in v 36 minutah, ob le enem zadetem metu iz šestih poskusov, dosegel dve točki in imel še tri skoke, šest podaj in tri izgubljene žoge.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.