Šport > Košarka
0 ogledov

Brezcu evropska sredina ustreza

Primož Brezec Andrej Leban Žurnal24 main
Slovenski košarkar Primož Brezec, ki so ga zadnji dan prestopnega roka v ligi NBA nepričakovano iz Detroita poslali v Toronto, je z 11 točkami debitiral v dresu Raptorsov.
 

Liga NBA

Detroit : Phoenix 116:86
Toronto
: New York 115:92
Orlando
: Sacramento 112:93
Cleveland
: Memphis 109:89
Boston
: Portland 112:102
Dallas
: Minnesota 99:83
Houston
: Chicago 110:97
LA Lakers
: Seattle 111:91

Pričakoval sem, da nekaj bom igral. Da bom po enem treningu igral že v drugi četrtini, imel v tem obdobju več minut kot Chris Bosh , ki ima edini v moštvu Raptorsov zagotovljeno mesto v prvi peterki, nisem verjel, je po tekmi za zurnal24.si dejal Primož Brezec , ki je v nadaljevanju pogovora dodal: “Dobro sem igral, imel stoodstotni met, zato me je tudi trener pustil v igri. Presenečen sem bil, ker sva pet ali šest minut igral skupaj z Nesterovičem, on na poziciji pet, jaz na štirici. Dobro sva sodelovala tako v obrambi, kot v napadu."

Brezec na začetku nad prihodom v Kanado ni bil nič kaj zadovoljen, a že kmalu po prihodu spremenil mnenje: "Vesel sem, da sem v Torontu, čeprav mi je po tem, ko sem izvedel, da me iz Detroita pošiljajo v Toronto počil film, rekel sem, da grem domov v Evropo, a sem že po prvem treningu včeraj spremenil svoje mnenje".

Slovenski velikan je v letošnji sezoni zamenjal že dva kluba. Charlotte ga je poslal v Detroit , kjer pa ni zadovoljil apetitov. Sodeč po prvi predstavi v edinem kanadskem moštvu v ligi NBA je slovenski nebotičnik le našel sredino, ki bi mu lahko ustrezala. Sežančan je v igro proti New Yorku vstopil v drugi četrtini in ob stoodstotnem metu iz igre z 11 točkami Toronto izdatno pomagal do zmage s 115:92. V 12 minutah je v svojo statistiko vknjižil še tri skoke, blokado in štiri osebne napake. Drugi slovenski center pri Raptorsih Rašo Nesterovič je v 18 minutah ob polovičnem metu iz igre k zmagi dodal po osem točk in skokov. Pri gostiteljih je blestel še en Evropejec. Italijan Andrea Bargnani je srečanje končal s 25 točkami, 10 jih je dosegel v prvi četrtini. Toronto se je Kratkohlačnikom na najlepši način oddolžil za poraz pred dvema dnevoma v New Yorku.


Italijanski center Andrea Bargnani je bil s 25 točkami prvi strelec Raptorsov proti New Yorku. © Action Images

 

"Poskušal sem biti agresiven od samega začetka,"
je po tekmi dejal Bargnani, ki je izenačil osebni rekord po številu trojk v ligi NBA, vrgel jih je pet. Italijanski zvezdnik je imel v mislih še vedno tesen petkov poraz z 99:103: "Po petkovi tekmi smo bili zelo jezni, to je bil zelo grd poraz. Maščevanje je uspelo." Kot zanimivost omenimo, da je imel Toronto, sicer najbolj "evropsko" moštvo, v določenih trenutkih v igri igralce iz petih različnih držav: Bargnani (Italija), Brezec (Slovenija), Jose Calderon (Španija), Carlos Delfino (Argentina) in Anthony Parker (ZDA).


Saša Vujačič je postal eden najbolj pomembnih akterjev trenutno najbolj vročega moštva v ligi NBA LA Lakersov. © Action Images

 

Saša Vujačič
pri LA Lakersih še naprej v igro vstopa s klopi, a je bil tudi proti Seattlu "vroč." Jezerniki so na gostovanju na severu zahodne obale ob 13 točkah Vujačiča zmagali s 111:91. To je že njihova osma zaporedna zmaga, ki jo ni ogrozila niti izključitev prvega zvezdnika Kobeja Bryanta . Ta si je zaradi prepiranja s sodniki prislužil dve tehnični napaki in še pot na hlajenje v garderobo. Bryant je kljub prezgodnjemu koncu dosegel 21 točk, točko manj od Španca Pauja Gasola .

Četrti Slovenec, ki je stopil pod koše, Beno Udrih , je s Kralji gostoval v Orlandu in izgubil z 93:112. Za poraz je kriva tudi slaba predstava letos najboljšega Slovenca v ligi NBA, ki je spet začel v prvi peterki in v 36 minutah, ob le enem zadetem metu iz šestih poskusov, dosegel dve točki in imel še tri skoke, šest podaj in tri izgubljene žoge.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.