Britanski zvezdnik po padcu hudo poškodovan

Foto: Epa
Foto: Epa
Skupil jo je že pred začetkom ponedeljkove etape.
Oglej si celoten članek

Britanski kolesar Geraint Thomas je predčasno končal dirko po Italiji. Zmagovalec dirke po Franciji leta 2018 si je ob ponedeljkovem padcu v nevtralni coni pred začetkom tretje etape zlomil medenico, zaradi česar ga čaka dolgo okrevanje, so sporočili iz vrst njegovega moštva Ineos Grenadiers.

Razkritje Roglič na Vuelto, ne nujno kot pomočnik!

Štiriintridesetletnik iz Cardiffa je padel pred uradnim začetkom tretje etape, potem ko je zapeljal na bidon na cesti. Valižan se je sicer usedel nazaj na kolo in odpeljal etapo do konca. Do vrha vzpona na Etno pa je v primerjavi s favoriti izgubil več kot 11 minut.

Giro d'Italia Ekvadorec slavil na Etni

Dodatne preiskave danes zjutraj so pokazale, da si je Thomas zlomil medenico, česar ponedeljkovo slikanje ni razkrilo. Iz preventivnih razlogov je moštvo Thomasa črtalo s seznama za nastop v četrti etapi.

Eden glavnih favoritov za osvojitev Gira je v kronometru do Palerma v prvi etapi zasedel četrto mesto, po drugi do Agrigenta pa je bil v skupnem seštevku tretji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.