Šport
2089 ogledov

Roglič na Vuelto, ne nujno kot pomočnik!

tom dumoulin primož roglič Epa
Zasavski kolesar bo morda vendarle dobil priložnost za obrambo lanske skupne zmage na španski pentlji.

Najboljši kolesar na svetu Slovenec Primož Roglič, ki je v nedeljo osvojil prestižno enodnevno klasiko Liege - Bastogne - Liege, bo tudi letos nastopil na španski Vuelti, danes piše MMC. 

Novico, da bo Roglič tekmoval na dirki po Španiji, ki jo je lani osvojil, je za nizozemsko televizijo razkril njegov moštveni kolega Tom Dumoulin.

kolo zobnik prestave Izjemen podvig Šport Slovenski kolesar zrušil svetovni rekord

Kot poročanje nizozemske televizije povzema MMC, je nizozemski kolesarski zvezdnik Dumoulin v TV-oddaji razkril načrte Jumbo-Visme za špansko pentljo: "Če bom boljši na Vuelti, bo vozil zame, če pa bo Primož znova boljši, potem bomo imeli isti scenarij kot na dirki po Franciji."

"Nočem voziti zase in končati na sedmem mestu, če bi bil on pa četrti, pri čemer mu pa sam ne bi prav nič pomagal," je za TV-omizjem poudaril Dumoulin, piše MMC.

Letošnja 75. dirka po Španiji je zaradi koronavirusne pandemije prestavljena iz konca avgusta na konec kolesarske sezone. Start dirke bo 20. oktobra v Baskiji, po le 18 etapah pa se bo španska pentlja, ki se delno prekriva z Girom, v Madridu končala 8. novembra.

tadej pogačar Ogorčen Šport Ob zmagi Rogliča še reakcija Pogačarja, ki jo je videl ves svet
Komentarjev 1
  • Žurnalček 17:32 06.oktober 2020.

    Na Touru ni bilo ekipnega kronometra in tam pride najbolj do izraza moč ekipe . Pogačar je pa dokazal , da pomoč ekipe ni tako nujna v zadnji četrtini dirke , saj se je šlepal pri vseh možnih ekipah . ...prikaži več Ven ga pa niso zrinili samo zato , ker je ves čas nosil belo majico ! Si niso upal ! S epravi zmagaš lahko tudi kot padalec , samo moštvenega kronometra ne sme biti !

Sorodne novice