Šport
140311 ogledov

Ob zmagi Rogliča še reakcija Pogačarja, ki jo je videl ves svet

tadej pogačar Print Screen
Telesna govorica Tadeja Pogačarja v zaključku dirke Liege-Bastogne-Liege je bila zelo zgovorna.

Prestižna kolesarska dirka Liege-Bastogne-Liege je minila ob prevladi slovenskih kolesarjev, saj so med prvo peterico končali kar trije. Na vrh se je zavihtel Primož Roglič (Jumbo-Visma) pred Švicarjem Marcom Hirscihjem (Sunweb). 

Julian Alaphilippe Svetovni prvak Šport Kaznovani Alaphilippe tako pokomentiral Rogličevo zmago

Tretje mesto je po kazni aktualnemu svetovnemu prvaku Julianu Alaphilippu osvojil Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), četrto pa še tretji Slovenec med prvo peterico Matej Mohorič (Bahrain-McLaren).

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa
Zmaga se je sicer nasmihala na koncu petouvrščenemu Alaphilippu, ki ga je zaradi prehitrega slavja tik pred ciljno črto ugnal Roglič, kasneje pa je po kazni zaradi nevarne vožnje izgubil še tri mesta in pristal na petem.

Alaphilippe je v zaključku dirke nevarno spremenil linijo vožnje, kar bi skorajda botrovalo padcu Pogačarja in Hirschija. Slovenec je bil nad potezo svetovnega prvaka ogročen, kar je dal jasno vedeti ob prečkanju cilje črte, ko se je pomenljivo udaril po glavi. Morda bi lahko njegovo reakcijo delno pripisali tudi neumnosti Alaphilippa, ki ga je prehitro slavje stalo zmage. Ta bi sicer v vsakem primeru kasneje pristala v Rogličevih rokah.

"Pogačarjeva reakcija povse vse. Sploh ni potreboval fotofiniša," je samo eden v poplavi odzivov na telesno govorico aktualnega zmagovalca dirke po Franciji. "To resda ni Giro, a Pogačarjev odziv je bil zelo italijanski," je zapisal nek uporabnik.

Pogačar je po dirki dejal, da je imel v ciljnem sprintu visoke ambicije, a so se stvari v trenutku obrnile na glavo. "Mešani občutki. Počutil sem se dobro in ekipa je trdo delala zame. Ko smo začeli sprintati, sem bil v dobrem položaju. Videl sem črto in si rekel 'šel bom na zmago', nato pa se je v hipu vse spremenilo. Pomislil sem, da bom padel, vendar sem se obdržal na kolesu in osvojil četrto mesto. Potem ko so kaznovali Alaphilippa, sem napredoval na tretje, tako da mešani občutki," je povzel slovenski kolesar.

Komentarjev 2
  • supreme 12:10 05.oktober 2020.

    In kaj pomeni ta reakcija??

Sorodne novice