Šport
23091 ogledov

Hude posledice grozljivega padca na Giru

Miguel Ángel López Giro PrtSc
Uvod v Giro d'Italia se je končal katastrofalno za enega od adutov Astane.

Kolumbijski kolesar Miguel Ángel López, šesti v skupnem seštevku letošnje dirke po Franciji, kronometra na sobotnem uvodu dirke po Italiji ni končal, saj je grdo padel.

Filippo Ganna Kontroverzni Giro Šport Grozljiva nesreča enega glavnih favoritov, zvezdnik znorel nad organizatorji

Po padcu so ga odpeljali v bolnišnico, kjer pa niso ugotovili težjih poškodb, tako da je že zapustil zdravniško oskrbo in se pridružil ekipnim kolegom v hotelu.

"Rentgen ni pokazal zlomov. Poleg odrgnin ima globoko rano na ilijačni arteriji, ki so mu jo v operacijskem posegu zašili. Jutri se bo vrnil domov, potem pa bomo spremljali njegovo okrevanje," je dejal Aleksander Vinokurov, športni direktor Astane, Lópezove ekipe.

Na novinarski konferenci je Vinokurov potrdil, da v ekipi še ne vedo, ali bodo s Kolumbijcem, ki je bil na Giru predviden kot pomočnik kapetanoma Dancu Jakobu Fuglsangu in Rusu Aleksandru Vlasovu (v vožnji na čas se nista izkazala), podaljšali sodelovanje za naslednjo sezono.

Na Touru je bil López nekaj časa glavni konkurent slovenskima asoma Tadeju Pogačarju in Primožu Rogliču, a je v predzadnji etapi, kronometru, izgubil tretje mesto in padel na šesto.

Primož Roglič Ne boste verjeli! Šport Jumbo-Visma razkrila neverjetne podatke o Rogličevi vožnji na kronometru
Komentarjev 6
  • Alojz Kokot 13:21 04.oktober 2020.

    V NASLOVU ČLANKA STE NAPISALI Hude posledice grozljivega padca na Giru V ČLANKU PA LAHKO PREBEREMO Po padcu so ga odpeljali v bolnišnico, kjer pa niso ugotovili težjih poškodb, tako da je že zapustil zdravniško oskrbo in se pridružil ekipnim ...prikaži večim kolegom v hotelu.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 09:53 04.oktober 2020.

    Hahahaha.Vinokurov? Tisti,ko je bil izključen zaradi dopinga,oziroma menjave krvi... .

Sorodne novice