Šport
5694 ogledov

Pogačar takole nagradil svoje pomočnike

jan polanc Epa
Zmagovalec dirke po Franciji se je svojim moštvenim kolegom zahvalil s prav posebnim darilom.

Slovenski kolesar Jan Polanc (UAE Team Emirates) je bil eden ključnih pomočnikov moštvenega kolega Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates) na poti do zmage na letošnji dirki po Franciji, kjer je "Pogi" z vrhunskim kronometrom tik pred koncem ugnal favorita Primoža Rogliča (Jumbo-Visma).

Čeprav Pogačar s strani moštva ni bil deležen takšne podpore kot Roglič, se je svojim zvestim pomagačem oddolžil z darilom.

tadej pogačar | Avtor: Epa Epa
"Vsem je kupil darilo, ure s posvetilom. Lepa gesta, Tadej vsekakor ceni delo, ki ga opravljamo pomočniki," je v intervjuju za MMC razkril Polanc in dodal, da so se vsi člani moštva trudili po najboljših močeh.

"Morda res nismo bili tako močni kot Jumbo Visma, ampak ‒ zakaj bi bili, če nam ni bilo treba (smeh). Marcato in Laengen sta zelo pomagala, ne na vzponih, zato pa na ravnini, da ni bil Tadej na vetru, znala sta ga pripeljati v ospredje in sta zelo zaslužna za uspeh. Tudi Kristoff je pomagal, resda malo manj, saj je šprinter in ima včasih sam težave priti do cilja. Formolo se je žal poškodoval, zlomil si je ključnico, lahko bi bil pomemben mož, predvsem na vzponih. Tudi de la Cruz je padel, a je dal zadnje tri dni svoj maksimum in je bil v pomoč Tadeju."

Za nekaj slabe volje je poskrbel samo Fabio Aru. "Ne bom nič slabega rekel o njem, a mislim, da je malo razočaral ekipo," je povedal slovenski kolesar.

O zmagovalcu Toura je na koncu odločal sobotni kronometer, na katerem je Pogačar z bombastično predstavo razorožil tedaj vodilnega Rogliča. 

"Rekel bi, da je bil že malo preveč sproščen," je dogajane pred dirko povzel Polanc. "Sploh se ni obremenjeval z zmago, vedel je le, da mora odpeljati najboljši kronometer, potem pa bo, kar bo. Nisem še videl kolesarja, ki bi bil tako miren. Verjel sem, da lahko obleče rumeno majico, nisem pa si mislil, da bo takšna razlika. To me je presenetilo. Ampak res smo cel Tour verjeli, da lahko zmaga. Tudi po tisti izgubi časa v etapi na veter. Videli smo že naslednji dan, kako močan je na vzponih. No, morda pa se je tista vetrovna etapa izkazalo za dobro, da smo se lahko potem malo skrili. Težko bi branili rumeno majico, če bi jo dobili pred sobotnim kronometrom, saj bi nas vsi napadali," je za RTVSlo še dejal 28-letnik.

Komentarjev 1
  • marsal22 20:51 30.september 2020.

    Torej bi moral podariti ure kolesarjem Jumbo Vissme , ker se je ves čas vozil za njimi in ne svojim , ki jih ni bilo nikjer , razen morda Poljanc kakšnih par ur !