Šport
22984 ogledov

"Za Van Aertov poraz ni kriv Roglič, temveč Pogačar!"

pogačar roglič Kolesarska zveza Slovenije
Oglasil se je eden izmed najbolj uglednih kolesarskih Twitter profilov, ki je razkril, kdo je bil v resnici kriv za belgijski polom na cestni dirki Svetovnega prvenstva v Imoli.

"Primož Roglič belgijski sovražnik številka 1!" so se glasili številni naslovi slovenskih medijev, ki so povzeli pisanje belgijske sedme sile.

Primož Roglič SP Šport Belgijci pobesneli zaradi Rogliča, je državni sovražnik št. 1

Belgijci so namreč po porazu na Svetovnem prvenstvu v Imoli, kjer so potihoma pričakovali celo dva naslova svetovnega prvaka, a so se na koncu morali zadovoljiti z dvema srebrnima odličjema Wouta Van Aerta, iskali dežurnega krivca za nedeljski polom (vsaj tako so sami doživeli srebro) na cestni dirki.

Namesto da bi krivca iskali znotraj reprezentance, ali bi vsaj po vzoru Van Aerta priznali, da je bil v nedeljo Julian Alaphilippe preprosto najmočnejši, so se silovito spravili na nesrečnega Primoža Rogliča, ki je končal na izjemnem šestem mestu, a po naporni Dirki po Franciji na koncu ni imel moči, da bi poizkusil s sprintom še za kakšno mesto višje.

Primož Roglič | Avtor: twitter twitter

Belgijci so s prstom uperili v Primoža, češ da se je njihov Van Aert tekom celotne Dirke po Franciji razdajal za Rogliča, medtem ko mu Slovenec v nedeljo te usluge ni vrnil. Pri tem pa so pozabili, da je bila nedeljska dirka za razliko od posameznih etap Toura dolga celo več kot 258 kilometrov ter da Slovenec po izjemno naporni Dirki po Franciji v zaključku preprosto ni imel moči, kar je bilo razvidno tudi po samem neuspelem poizkusu sprinta.

primož roglič Oglasil se je Šport Roglič odgovoril Belgijcem: "Nisem mogel niti ..."

A kljub številnim obtožbam s strani belgijske sedme sile, kjer je bil najglasnejši tamkajšnji nekdanji kolesarski zvezdnik Eddy Planckaert, je na koncu v kolesarskem svetu le bilo moč slišati tudi glas razuma.

Najprej se je odzval sam Van Aert, ki je potrdil da je tudi sam videl, da je Primož ostal brez moči ter da mu ne zameri ničesar, oglasil pa se je tudi Jani Brajkovič, ki so ga podobni nesmisli močno vrgli iz tira.

wout van aert Drama na SP Šport Belgijci udrihajo po Rogliču, odzval se je Van Aert: "Govorila sva" Primož Roglič Razplet SP Šport Ostre besede glede Rogliča: "Vi ne veste nič!"

Svoje mnenje pa je podal tudi znameniti kolesarski Twitter profil La Flamme Rouge, ki je pojasnil, da če je kateri izmed Slovencev kriv za poraz Belgijcev, je to v resnici Tadej Pogačar, ki se je 42 kilometrov pred ciljem odločil za izjemen solo napadad, s katerim je strl večji del belgijske reprezentance, ki se je morala podati v lov.

"Alaphilippe je dolžan Pogačarju dati za pivo. Njegov napad je prisilil Belgijce v dodatno delo ter oslabil njihovo ekipo. Van Aert je tako sam moral odgovarjati na napade pred začetkom vzpona, pri čemer je porabil tisto energijo, katere mu je nato zmanjkalo v samem zaključku," so pri La Flamme Rougu oprali krivde Rogliča ter za poraz posredno obtožili belgijsko reprezentanco, ki preprosto ni bila dovolj močna, da bi odgovorila na Pogačarjev napad, hkrati pa pokrivala vse nevarnejše napade v samem zaključku.

Tadej Pogačar Izpisal zgodovino Šport Pogačar razkril, zakaj ni proslavljal zmage na Dirki po Franciji tadej pogačar O Tadejevi predstavi Šport Legendarni kolesar in borec proti dopingu: "Kolesarstvo ima novo oviro" Naslovnica 24sata O slovenskih uspehih Šport Hrvaški mediji: "Slovenija - tovarna čudežev!" Tadej Pogačar Zato je najboljši Šport Ekipni zdravnik: "Bil je tako pripravljen, da smo mu prepovedali na kolo!" PrimožRoglič O Primožu in Tadeju Šport Wiggins: "Se je ekipa sploh še želela pogovarjati z njim? Sesti za isto mizo?"
Komentarjev 1
  • Pepi 19:37 29.september 2020.

    Če jaz to razumem,je bilo to SP posameznikov v kolesarstvu,se pravi ,da vsak brca zase in kdor najhitrejš prbrca do konca je zmagal??? Tour de France,pa je dirka kjer tekmujejo ekipe kolesarjev in pomagajo drug drugemu,baje pa imajo tudi v ...prikaži večv teh dirkah določeno kdo lahko zmaga in kdo koga vleče,tko,da tukaj ne vidim zakaj bi bila kriva Slovenca????,

Sorodne novice