Šport
23106 ogledov

Ostre besede glede Rogliča: "Vi ne veste nič!"

Primož Roglič twitter Kolesarska zveza Slovenije
Razplet nedeljske cestne dirke na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu še naprej buri duhove.

Na zadnji septembrski konec tedna se je z naslovom svetovnega prvaka okitil Francoz Julian Alaphilippe, potem ko je konkurenco zlomil na zadnjem vzponu.

Zasledovalna skupina petih kolesarjev, med katerimi je bil tudi Primož Roglič, je neuspešno lovila ubežnika in se na koncu udarila za srebro in bron. Do drugega mesta je prišel Belgijec Wout van Aert, do tretjega pa Švicar Marc Hirschi, medtem ko je slovenski as končal kot šesti.

V zaključku etape so tempo diktirali Belgijci. Roglič, ki mu je povsem zmanjkalo moči za ciljni sprint, ni mogel sodelovati v lovu na Alaphilippa. Strahoveljčan je bil deležen ostrih kritik predvsem belgijskih medijev, ki so ga videli kot glavnega krivca za zaostanek njihovih adutov.

primož roglič Oglasil se je Šport Roglič odgovoril Belgijcem: "Nisem mogel niti ..."

SP v kolesarstvu | Avtor: Epa Epa

Roglič je že povedal svoje in se posvetil naslednjim izzivom, v njegov bran pa so stopili mnogi kolegi. Med njimi tudi rojak Jani Brajkovič.

"Vsi imajo svoje mnenje, toda vsa mnenja ne bi smela biti javna. Vi ne veste popolnoma nič ... Ker jaz nekaj vem in to naredi veliko razliko. On (Primož, op. a.) je eden najbolj pristnih, nesebičnih, prijaznih in ljubečih ljudi. In, oprostite, še vedno je najboljši," je na Twitterju zapisal Brajkovič.

"Edina stvar, na katero moramo paziti, ko se ukvarjamo z idioti, je to, da se ne spustimo na njihov nivo. Kajti potem smo 'v ku**u'. Premagali nas bodo s svojimi idiotskimi izkušnjami," je dodal izkušeni slovenski kolesar.

Na najnovejši lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI) sta Primož Roglič in Tadej Pogačar še vedno povsem na vrhu, Slovenija pa je na prvem mestu med državami.

wout van aert Drama na SP Šport Belgijci udrihajo po Rogliču, odzval se je Van Aert: "Govorila sva"
Komentarjev 2
  • miha.z 13:43 29.september 2020.

    Brajkovič je super dečko!

  • jan99 12:26 29.september 2020.

    Brajkovič mi je vse bolj všeč. Očitno gre za lucidnega človeka z glavo na mestu a z obilo smole. Upam, da mu še kdaj uspe na kakšni dirki...

Sorodne novice