Šport
29143 ogledov

Pogačar razkril, zakaj ni proslavljal zmage na Dirki po Franciji

Tadej Pogačar Profimedia
Zmagovalec Dirke po Franciji sploh ni imel priložnosti, da proslavi enega največjih uspehov v zgodovini slovenskega športa.

Tadej Pogačar je pred slabim tednom na spektakularen način dobil Dirko po Franciji, a se po lastnih besedah svojega dosežka na svojem premiernem Touru sploh še ne zaveda.

Kot je povedal na virtualni tiskovni konferenci pred začetkom Svetovnega prvenstva v kolesarstvu, sploh še ni mogel uživati v tej zgodovinski zmagi. Glavni razlog sta seveda pandemija koronavirusa ter zgoščen koledar kolesarskih dirk.

tadej pogačar O Tadejevi predstavi Šport Legendarni kolesar in borec proti dopingu: "Kolesarstvo ima novo oviro"

Ker ni želel izgubiti svoje zbranosti ter osredotočenosti, je v dneh pred potjo na Svetovno prvenstvo v Imoli ostal kar v svojem stanovanju v Monaku, namesto da bi proslavljal dejstvo, da je najmlajši zmagovalec največje kolesarske dirke vseh časov po Henriju Cornetu iz leta 1904.

Primož Roglič in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Slovenija je slavila svojo prvo skupno zmago na Dirki po Franciji in moram reči, da je potem, ko je zasedla prvo in drugo mesto v skupnem seštevku, v Sloveniji prava norišnica."

"Vsi so taki veseli in proslavljajo, toda sam sem kar ostal v svojem stanovanju v Monaku, kjer je vse skupaj dosti bolj mirno. Obenem pa je zaradi vseh omejitev težko iti ven ter proslavljati z ljudmi," je situacijo pojasnil 22-letnik iz Klanca pri Komendi.

Naslovnica 24sata O slovenskih uspehih Šport Hrvaški mediji: "Slovenija - tovarna čudežev!"

"Še vedno se ne zavedam, kaj se je zgodilo. Mislim, da bo potrebno še precej časa, preden se bom začel zavedati, da sem dobil največjo dirko na svetu, za katero sem kot otrok lahko le sanjal, da bom nekoč nastopil na njej. Toda že na svojem prvem nastopu sem imel priložnost, da se pomerim z najboljšimi, to da sem pa celo zmagal, je resnično nekaj neverjetnega. Še nekaj časa se ne bom zavedal, kaj se je zgodilo."

Tour de France Tadej Pogačar | Avtor: Epa Epa

Pogačar je priznal, da je bil prvoten načrt končati dirko med prvo peterico, tako da je njegov končni rezultat presenetil celo moštvo, v katerem so nekateri celo pričakovali, da bo kapetansko vlogo na dirki prevzel Fabio Aru.

"Ekipa je sicer verjela vame, toda vseeno je bilo veliko presenečenje, ko sem prispel v Pariz v rumenem. Začeli smo namreč z idejo o prvi peterici. To je bil naš glavni cilj. Ko pa sem bil naenkrat drugi v seštevku, smo poizkusili to mesto braniti ter mogoče pridobiti nekaj časa proti Primožu Rogliču, toda to se nam je ob moči njegove ekipe zdelo skorajda nemogoče. Nato pa smo bili vsi presenečeni nad tem, kar mi je uspelo na kronometru," je svojo senzacionalno zmago razložil Pogačar.

Tadej Pogačar Zato je najboljši Šport Ekipni zdravnik: "Bil je tako pripravljen, da smo mu prepovedali na kolo!"

A kljub temu, da je pred dnevi dosegel nekaj, za kar si večina kolesarjev neuspešno prizadeva celotno kariero, so njegove misli osredotočene na prihodnost ter nove cilje.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ta teden je na sporedu že Svetovno prvenstvo, sicer pa si v prihodnosti želim obraniti zmago na Dirki po Franciji, rad bi ponovno zmagal, prav tako pa si želim osvojiti katerega izmed slavnih kolesarskih monumentov ter seveda Giro in Vuelto," je svoje visoke cilje za naslednje sezone pojasnil Pogačar, ki bo imel prvo priložnost, da katero izmed omenjenih stvari črta s seznama, že v nedeljo, ko bo eden izmed osmerice Slovencev, ki bodo nastopili na cestni dirki Svetovnega prvenstva.

V oktobru ga bosta nato pričakala tudi dva izmed slovitih monumentov, ko bo debitiral na legendarni Dirki po Flandriji, na dirki Liege-Bastogne-Liege pa bo poizkušal izboljšati lansko18. mesto.

pogačar roglič Vrhunec SP Šport Pogačar in Roglič pred novim spopadom tadej pogačar Dobrodelna dražba Šport Pogačarjeva rumena majica dosegla rekordni znesek Tadej Pogačar Zmagovalec Toura Šport Pogačar: Vem, da je Primož razočaran, a... primož roglič tadej pogačar SP Šport Pogi: Pravljično bi bilo, če bi zmagal Primož Rogličev sponzor Šport "Prisklednik" Pogačar nima vstopa v trgovine Jumbo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice