Šport
34206 ogledov

Velika sprememba v karieri Primoža Rogliča

Primož Roglič Epa
Slovenski kolesarski zvezdnik bo v prihodnosti tekmoval na novem kolesu.

Primož Roglič je na zadnjem kronometru izgubil skupno zmago na dirki po Franciji na račun rojaka Tadeja Pogačarja, nato pa osvojil šesto mesto na cestni preizkušnji svetovnega prvenstva v Imoli.

Za mnoge je bil Rogličev poraz na Touru presenečenje, saj je njegova ekipa Jumbo Visma skozi celotne tri tedne delovala zelo močno in Zasavca pripeljala v odlično pozicijo za največjo trofejo v svetu kolesarstva.

Quinn Simmons Kolesar Šport Bivši svetovni prvak suspendiran, ker je podprl Trumpa

Jumbo Visma je doslej nastopala na kolesih znamke Bianchi, točneje na modelu Oltre XR4. Model je slovel po tem, da je bil oblikovan drugače kot veliko ostalih dirkalnih koles.

A pri nizozemski ekipi so se odločili za menjavo. Namesto omenjenega italijanskega podjetja bodo odslej sodelovali s kanadskim Cervélom.

kolesarstvo nesreča padec Zaskrbljujoče Šport UCI prisiljena ukrepati v luči hudih nesreč

Cervélo domuje v Ontariu, točneje v Torontu. V svetu kolesarstva ima svoj renomé, doslej je na primer sodeloval z vrhunsko ekipo Sunweb.

Jumbo Visma bo na kolesih znamke Cervélo nastopala že v sezoni 2021. Zakaj so se odločili za spremembo, ki so jo nekateri napovedovali že v poletnih mesecih, pri nizozemskem moštvu niso razkrili.

tadej pogačar Razkritje Šport Pogačar takole nagradil svoje pomočnike
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice