Šport
465 ogledov

UCI prisiljena ukrepati v luči hudih nesreč

kolesarstvo nesreča padec Epa
Mednarodna kolesarska zveza (Uci) bo preučila letošnje kolesarske nesreče, da bi izboljšala varnost kolesark in kolesarjev v naslednji sezoni.

Krovna zveza je bila tarča kritik po hudih nesrečah, ki so se po vrnitvi tekmovanj, prekinjenih zaradi pandemije novega koronavirusa, zvrstile v kratkem času.

jakobsen nesreča | Avtor: Epa Epa
Med najbolj nesrečnimi je bil Danec Fabio Jakobsen, ki je teden dni preživel na intenzivni negi po hudem padcu na dirki po Poljski. Na njej je zmagal njegov klubski kolega iz ekipe Deceuninck-Quick-Step Remco Evenepoel, pozneje si je zlomil medenico na dirki po Lombardiji.

Nekdanja svetovna prvakinja v kronometru, Američanka Chloe Dygert, pa je konec septembra uspešno prestala operacijo noge po grdem padcu na uvodni preizkušnji svetovnega prvenstva v Imoli.

"Moramo dobili jasno sliko, kje so težave in kako jih reševati. Gre za proces, gotovo ne bomo mogli vsega storiti takoj in naenkrat. Tudi ne gre le za spremembe pravil, izboljšati je treba tako varnost na tekmah kot tudi na drugi strani obnašanje tekmovalcev," je med drugim za Cyclingnews povedal predsednik Ucija David Lappartient.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice