Šport
97626 ogledov

Jumbo-Visma razkrila neverjetne podatke o Rogličevi vožnji na kronometru

Primož Roglič Epa
Jumbo-Visma se je odločila, da razkrije nekaj podatkov o Rogličevi vožnji na odločilnem kronometru Dirke po Franciji. Ti naravnost šokirajo...

Profesionalne kolesarske ekipe so ponavadi zelo skrivnostne kar se tiče različnih podatkov o njihovih kolesarjih, a Jumbo-Visma je tokrat naredila izjemo ter nizozemskemu mediju AD razkrila, s kakšno močjo je Primož Roglič obračal pedala na določenih etapah Dirke po Franciji.

Seveda so bralce najbolj zanimali podatki z 20. etape, ko se je na kronometru s ciljem na La Planche des Belles Filles odločil letošnji boj za rumeno majico.

Po poročanju AD-ja naj bi Roglič tekom celotne trase povprečno dosegal 389 watov, oziroma naj bi tekom 57 minut ter 41 sekund povprečno beležil 5,7 wata na kilogram.

Naravnost šokira dejstvo, da je na prvi pogled izgledalo, kot da je za Primožem zelo slab kronometer, a je v resnici še izboljšal svoj rezultat iz lanske Vuelte, kjer je na 10. etapi, ko je prepričljivo dobil tamkajšnji kronometer in  Tadeja Pogačarja premagal kar za minuto in 29 sekund, v 47 minutah ter 5 sekundah povprečno dosegal 5,4 w/kg.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Celo med samim vzponom na La Planche des Belles Filles, ko je izgledalo, kot da se resnično razpada, je Roglič med 15 minutami in 31 sekundami vzpona dosegal 388 watov, oziroma 6,05 w/kg. Res pa je močno popustil v zadnjih dveh minutah, ko je dosegal 334 watov. Strokovna ocena torej pravi, da je Primož Roglič odvozil odličen kronometer, a so bili štirje kolesarji tisti dan pač močnejši.

Pri AD-ju pa so razkrili še en šokanten podatek o izjemnosti Pogačarjeve vožnje. Kljub temu, da sam vzpon na La Planche des Belles Filles ni bil najboljši del Rogličeve Toura, Primož tekom celotne dirke, na katerikoli etapi, ni dosegal številk, s katerimi bi se lahko na odločilni dan uprl Pogačarju. Tudi če bi Roglič na tisti dan vozil z enakimi številkami, kot na svoj najboljši dan, bi še vedno izgubil rumeno majico! Tako izjemen je bil v 20. etapi Pogačar.

Komentarjev 1
Sorodne novice