Šport > Nogomet
2882 ogledov

"Na koncu sem le uspel nekaj zmagati"

Primož Roglič Epa
Primož Roglič do največjega uspeha na enodnevnih dirkah.

Primož Roglič je kot prvi Slovenec zabeležil zmago na eni izmed petih največjih enodnevnih dirk na svetu. Na ciljni črti dirke Liege-Bastogne-Liege je premagal svetovnega prvaka Juliana Alaphilippa, ki je prehitro slavil zmago, na koncu pa je bil celo kaznovan zaradi nevarne vožnje in degradiran na peto mesto.

"Neverjetno, bilo je tako tesno. Šele zdaj sem videl. Nikoli se nisem predal in sem verjel. Do zadnjih centimetrov sem poskušal in zelo srečen sem, da sem lahko zmagal," je takoj po šest ur in pol trajajoči dirki v Ardenih dejal Roglič, za katerega je to daleč najodmevnejša zmaga na enodnevnih preizkušnjah, poleg omenjene belgijske dirke med pet spomenikov kolesarstva sodijo še Milano-San Remo, Dirka po Flandriji, Pariz-Roubaix in Dirka po Lombardiji.

Primož Roglič Fotofiniš Šport Nov vrhunec kariere za Rogliča, padel eden od spomenikov

Z zmago je morda dobil tudi zadoščenje po drugem mestu na dirki po Franciji. "Neverjeten občutek. To je bilo res dolgo obdobje treh mesecev, ki sem jih prebil stran od doma. Zelo sem vesel in ponosen na ekipo ter vse ostale. Na koncu sem le uspel nekaj zmagati," je v smehu v izteku razlagal 30-letni Kisovčan, ki je prvič nastopil na tej sicer spomladanski klasiki, ki je bila tako kot številne druge prestavljena v jesen zaradi pandemije novega koronavirusa.

"Prvič sem to dirko vključil v koledar. To je bila moja želja, dobiti spomenik in vesel sem, da mi je uspelo. Za konec tega obdobja je to res dober občutek, vsi fantje so opravili dobro delo. Bil sem zaščiten in vesel sem, da sem lahko zmagal," je še dejal Roglič.

Primož Roglič | Avtor: Epa Epa

Po za zdaj sicer neuradnih informacijah ga letos čaka še nastop na dirki po Španiji, kjer bi lahko opravljal vlogo superpomočnika Tomu Dumoulinu. Vse pa bo odvisno od svežine in forme ob koncu oktobra, saj je Vuelta, kjer bi branil skupno zmago, na sporedu med 20. oktobrom in 8. novembrom.

Medtem bo Tadej Pogačar, na tokratni preizkušnji je bil tretji, letos nastopil le še na eni enodnevni klasiki, na Dirki po Flandriji 18. oktobra. Matej Mohorič, tokrat četrti, med Slovence se je na drugem mestu uvrstil le Švicar Marc Hirschi, je po današnjem četrtem mestu bržčas že zaključil sezono 2020.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice