Brookyln srečnejši po drami na sedmi tekmi, SA naprej

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarji Toronta se poslavljajo od letošnje Lige NBA. V odločilni sedmi tekmi končnice na vzhodu so doma izgubili obračun z moštvom Brooklyn Nets (103:104). San Antonio Spurs za napredovanje visoko ugnali Dallas Mavericks (119:96).
Oglej si celoten članek

V severnoameriški Ligi NBA so znani udeleženci drugega kroga končnice. Ponoči sta se v konferenčni polfinale uvrstili še ekipi Brooklyn Nets, ki so na gostovanju s 104:103 ugnali Toronto Raptors, in San Antonio Spurs, ki so bili doma s 119:96 boljši od ekipe Dallas Mavericks.

Bolj napet je bil zadnji dvoboj vzhoda v Torontu. Manj kot dve minuti pred koncem so gostje vodili s 100:93, a dopustili gostom, da so se s trojko Kyla Lowryja 16 sekund pred koncem približali na 102:101. Sledila sta uspešna prosta meta Shauna Livingstona in koš Terrencea Rossa za novo znižanje na 104:103. Ross je nato tekmecem ukradel še žogo, zadnji met pa je izvajal Lowry, a je Paul Pierce njegov met blokiral in odločil zmagovalca.

"Bil sem pač na pravem mestu ob pravem času. Videl sem, kako je preigral branilce, šel v met, jaz pa sem mu sledil. Roko sem dal na žogo – konec tekme," je pojasnil Pierce.

Teksaški dvoboj dokončno San Antoniu

Joe Johnson je za zmagovalce dosegel 26 točk, pri Torontu je bil z 28 koši najbolj razpoložen Lowry. V polfinalu bo Brooklyn zdaj igral z Miami Heat. Drugi polfinalni par je Washington Wizards – Indiana Pacers.

V San Antoniu je bilo že ob polčasu, ki ga je San Antonio dobil z 68:46, jasno, da bo Dallas bržkone le težko napredoval. Podobno je bilo nadaljevanje, ko so gostitelji blesteli s 57-odstotnim metom iz igre, Dallas z le 41-odstotnim, in zmagovalec je bil predčasno znan.

Parker: Izzvali so me

V dvoboju ekip iz Teksasa je bil pri zmagovalcih z 32 točkami najboljši Francoz Tony Parker, pri poražencih pa Nemec Dirk Nowitzki z 22 točkami. Slednjemu se s 1. junijem izteče pogodba z Dallasom, a je Nemec že predčasno napovedal, da jo bo podaljšal.

"Vedel sem, da bom zaradi strategije Dallasa moral igrati agresivno, če bi želeli imeti kakšno možnost za uspeh. Prav izzvali so me k doseganju točk," je po napredovanju dejal Parker. San Antonio v polfinalu čaka obračun s Portland Trail Blazers, v drugem polfinalu pa se bosta udarila Los Angeles Clippers in Oklahoma City Thunder.

Liga NBA, končnica, rezultata:

Vzhodna konferenca

Toronto Raptors : BROOKLYN NETS 103:104 /3:4/

Zahodna konferenca

SAN ANTONIO SPURS : Dallas Mavericks 119:96 /4:3/

AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala
/X:Y/ – v poševnicah je rezultat v zmagah; igrajo na štiri

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.