Šport > Košarka
14 ogledov

Brookyln srečnejši po drami na sedmi tekmi, SA naprej

Pierce Johnson Toronto Raptors Brooklyn Nets liga NBA končnica EPA
Košarkarji Toronta se poslavljajo od letošnje Lige NBA. V odločilni sedmi tekmi končnice na vzhodu so doma izgubili obračun z moštvom Brooklyn Nets (103:104). San Antonio Spurs za napredovanje visoko ugnali Dallas Mavericks (119:96).

V severnoameriški Ligi NBA so znani udeleženci drugega kroga končnice. Ponoči sta se v konferenčni polfinale uvrstili še ekipi Brooklyn Nets, ki so na gostovanju s 104:103 ugnali Toronto Raptors, in San Antonio Spurs, ki so bili doma s 119:96 boljši od ekipe Dallas Mavericks.

Bolj napet je bil zadnji dvoboj vzhoda v Torontu. Manj kot dve minuti pred koncem so gostje vodili s 100:93, a dopustili gostom, da so se s trojko Kyla Lowryja 16 sekund pred koncem približali na 102:101. Sledila sta uspešna prosta meta Shauna Livingstona in koš Terrencea Rossa za novo znižanje na 104:103. Ross je nato tekmecem ukradel še žogo, zadnji met pa je izvajal Lowry, a je Paul Pierce njegov met blokiral in odločil zmagovalca.

"Bil sem pač na pravem mestu ob pravem času. Videl sem, kako je preigral branilce, šel v met, jaz pa sem mu sledil. Roko sem dal na žogo – konec tekme," je pojasnil Pierce.

Teksaški dvoboj dokončno San Antoniu

Joe Johnson je za zmagovalce dosegel 26 točk, pri Torontu je bil z 28 koši najbolj razpoložen Lowry. V polfinalu bo Brooklyn zdaj igral z Miami Heat. Drugi polfinalni par je Washington Wizards – Indiana Pacers.

V San Antoniu je bilo že ob polčasu, ki ga je San Antonio dobil z 68:46, jasno, da bo Dallas bržkone le težko napredoval. Podobno je bilo nadaljevanje, ko so gostitelji blesteli s 57-odstotnim metom iz igre, Dallas z le 41-odstotnim, in zmagovalec je bil predčasno znan.

Parker: Izzvali so me

V dvoboju ekip iz Teksasa je bil pri zmagovalcih z 32 točkami najboljši Francoz Tony Parker, pri poražencih pa Nemec Dirk Nowitzki z 22 točkami. Slednjemu se s 1. junijem izteče pogodba z Dallasom, a je Nemec že predčasno napovedal, da jo bo podaljšal.

"Vedel sem, da bom zaradi strategije Dallasa moral igrati agresivno, če bi želeli imeti kakšno možnost za uspeh. Prav izzvali so me k doseganju točk," je po napredovanju dejal Parker. San Antonio v polfinalu čaka obračun s Portland Trail Blazers, v drugem polfinalu pa se bosta udarila Los Angeles Clippers in Oklahoma City Thunder.

Liga NBA, končnica, rezultata:

Vzhodna konferenca

Toronto Raptors : BROOKLYN NETS 103:104 /3:4/

Zahodna konferenca

SAN ANTONIO SPURS : Dallas Mavericks 119:96 /4:3/

AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala
/X:Y/ – v poševnicah je rezultat v zmagah; igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.