Bryant potrdil predčasen konec sezone

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarski zvezdnik lige NBA Kobe Bryant je moral predčasno skleniti letošnjo sezono. Igralec Los Angeles Lakers ima namreč še vedno težave zaradi poškodbe levega kolena, ki jo je staknil 17. decembra, so danes potrdili v klubu.
Oglej si celoten članek

Dodatne zdravniške preiskave so pokazale, da rana v kolenu še ni zaceljena. Za Bryanta pa je to nov udarec, saj je letos v rednem delu igral le na šestih tekmah. Najprej je počival zaradi poškodbe Ahilove tetive, pozneje pa zaradi poškodbe kolena.

"Seveda je to žalostna sezona, polna razočaranj, a zahvaljujem se za vso podporo moštva in navijačev," je ob vsem tem sporočil Bryant in dodal, da namerava po okrevanju nadaljevati športno pot: "Veselim se vrnitve in priprav v poletnih kampih."

Lakers brez Bryanta v ligi ne blestijo. Letos so v 64 tekmah zmagali 22-krat. Za končnico nimajo 16-kratni prvaki lige prav nobene možnosti več. Za nameček so prejšnji teden v mestnem derbiju izgubili z ekipo Clippers kar s 94:142 in poskrbeli za negativen klubski rekord.

Prisilni počitek prvega zvezdnika ekipe pa ima za jezernike tudi finančne posledice. Novembra lani so sklenili podaljšanje pogodbe še za dve leti, ki je vredno kar 48,5 milijona dolarjev. Bryantova letna plača za sezono 2013/14, ki je zdaj skorajda ne bo odigral, pa znaša 30,4 milijona dolarjev in vse mu bodo morali v klubu tudi izplačati. Le manjši del, 15 odstotkov oziroma 4,75 milijona, bodo namreč pokrile zavarovalnice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.