Bryant preprečil presenečenje

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Utah Jazz so bili zelo blizu zmage na prvi tekmi polfinala zahodne konference proti Los Angeles Lakers, a je Kobe Bryant preprečil presenečenje. Atlanta Hawks na odločilni tekmi brez težav z Bucks.
Oglej si celoten članek
V prihodnje moramo bolj garati in vložiti več truda v ohranjanje vodstva, poviševanje prednosti. Ni prijetno, ko izgubljaš vodstvo, ti pa sediš na klopi in ne moreš ničesar storiti. Upam, da se to ne bo pogosto dogajalo. Fantje, ki so bili na igrišču v tistih trenutkih, preprosto niso bili dovolj napadalni.
Pau Gasol

Košarkarji ekipe Los Angeles Lakers so z zmago začeli polfinale v končnici zahodne konference severnoameriške lige NBA. Na domačem igrišču so premagali Utah Jazz s 104:99 in tako dosegli prvo od potrebnih štirih zmag za preboj v konferenčni finale. Na vzhodu se je v polfinale uvrstila Atlanta Hawks, potem ko je s 4:3 v zmagah izločila Milwaukee Bucks.

Potem ko so domači Jezerniki, pri katerih v ekipi ni bilo Saše Vujačića, večino časa povsem nadzorovali tekmo, so si v četrti četrtini privoščili nekaj minut slabše igre, ki jo je Utah – njegov najboljši strelec je bil Deron Williams s 24 točkami – izkoristil in izničil prednost Kalifornijcev. Ta je znašala tudi že 14 točk.

A na srečo domačih in nesrečo gostov se v težkih trenutkih ponavadi izkaže Kobe Bryant in nič drugače ni bilo na tej tekmi. Z 11 točkami v zadnjih štirih minutah je praktično sam odločil tekmo. Na koncu je skupno zbral 31 točk, pod košem mu je izdatno pomagal tudi Pau Gasol s 25 točkami, petimi blokadami, štirimi podajami in z 12 skoki.

Foto: Žurnal24

Bucks pogrešali Boguta
Odločilno sedmo tekmo prvega kroga v vzhodni konferenci pa sta igrala Atlanta in Milwaukee. Domačini so gladko zmagali s 95:74, dobili so vse četrtine razen tretje, ki je bila izenačena. Pri domačinih je z 22 točkami prednjačil Jamal Crawford, Al Horford pa je zbral 16 točk in 15 skokov. Pri poražencih, ki so močno pogrešali poškodovanega centra Andrewa Boguta, je bil najučinkovitejši Brandon Jennings s 15 točkami, Primož Brezec je v 12 minutah zbral pet točk in dva skoka.

"Moramo biti bolj 'lačni' in odločni. Ne moremo se zanašati, da bomo tekmece premagovali le s talentom. Morali bomo igrati trše," je dejal košarkar Atlante Joe Johnson. Za uspeh v konferenčnem polfinalu bodo zagotovo morali igrati agresivneje, saj jih tam čaka drugi nosilec Orlando Magic z najboljšim obrambnim igralcem lige Dwightom Howardom.

Liga NBA, 1. kolo končnice, 3.5.:


Atlanta Hawks : Milwaukee Bucks 95:74 /4:3/
Crawford 22, Horford 16, Bibby in Smith 15; Jennings 14, Mbah a Moute in Ilyasova 13, Brezec 5

2. kolo končnice:

Los Angeles Lakers : Utah Jazz 104:99 /1:0/
Bryant 31, Gasol 25, Fisher 10; Williams 24, Boozer 18

/ / v poševnicah izid v zmagah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.