Bryanta bodo počastili pred tekmo s prvaki

Foto: Profimedia Bryant je tretji najučinkovitejši igralec lige NBA vseh časov.
Bryant je tretji najučinkovitejši igralec lige NBA vseh časov.
Dresa lani upokojenega superzvezdnika bodo decembra obesili pod strop dvorane Staples Center.
Oglej si celoten članek

Dresa s številkama, ki ju je nosil legendarni košarkar ekipe Los Angeles Lakers - Kobe Bryant, bodo pod strop dvorane Staples Center v Los Angelesu dvignili 18. decembra, pred tekmo z Golden Stateom, so sporočili iz kluba, v kateri je legendarni ostrostrelec preživel vso svojo kariero.

Bryant, 18-kratni udeleženec tekme zvezd, je prvo desetletje igranja pri Jezernikih nosil številko osem, nato jo je zamenjal s 24. Upokojil se je po sezoni 2015-16, zdaj pa bo postal deseti igralec ekipe iz Los Angeles, ki mu bodo izkazali čast in dvignili njegova dresa visoko v zrak. Pred njim so Lakers s tem počastili Wilta Chamberleina (nosil je številko 13), Elgina Baylorja (22), Gaila Goodricha (25), Magica Johnsona (32), Karima Abdul-Jabarja (33), Shaquilla O'Neala (34), Jamesa Worthyja (42), Jerryja Westa (44) in Jamaala Wilkesa (52.)

"V otroštvu, ki sem ga preživljal v Italiji, sem pogosto sanjaril, kako moj dres vlečejo po drugo do stropa dvorane. Nisem pa si predstavljal, da bodo dvignili kar dva. To je zame velika čast," je dejal Bryant, s 33.643 tretji najučinkovitejši igralec vseh časov lige NBA.

"Nikoli ni obstajal dvom, da njegovega dresa ne bi dvignili po strop naše dvorane. On je legenda kluba in ima zagotovo mesto tam, kjer se častijo igralci naši največji igralci. Veselimo se slovesnosti, to bo za nas, Kobeja in njegovo družino poseben dan," pa napoveduje izvršna direktorica kluba iz Los Angelesa Jeanie Buss.

"Moja krivda" Magic pripravljen plačati 500.000 dolarjev

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.