Buffon v postopku zaradi suma bogokletstva

Foto: Epa
Foto: Epa
V primeru, da bo spoznan za krivega, mu grozi ena tekma prepovedi.
Oglej si celoten članek

Legendarni italijanski nogometni vratar Gianluigi Buffon se bo moral zaradi bogokletstva zagovarjati pred disciplinsko komisijo. Zaradi opazke ob zmagi svojega Juventusa na gostovanju pri Parmi (4:0) 19. decembra, je vodstvo tekmovanja zoper 42-letnega Buffona uvedlo postopek, so v torek potrdili v italijanski nogometni zvezi (FIGC).

Buffonu v komisiji očitajo, da je do blasfemične izjave prišlo v 80. minuti tekme, ko se je Buffon pogovarjal s soigralcem Manolom Portanovo.

Foto: Epa buffon Buffon pa ne bi bil prvi nogometaš v Italiji, ki je bil kaznovan zaradi bogokletstva. Sredi decembra je tekmo prepovedi igranja iz tega razloga dobil nogometaš Rome Bryan Cristante. Takrat se je komisija odločila za kazen po pregledu posnetkov s tekme, ki so dokazali tovrstno dejanje. 

"Cristante je bogokletno izjavo izrekel v 23 minuti prvega polčasa," je v izjavi zapisala Serie A "Bogokletne besede, ki so bile nedvoumne in razločne, so posnele televizijske kamere."

Zaradi bogokletstva je bil leta 2018 kaznovan tudi tedaj vezist Udineseja Roland Mandragora, predlani pa so sankcije doletele še Francesca Magnanellija (Sassuolo) in Mattea Scozzarello, tedaj nogometaša Parme, danes pa člana drugoligaša Monze.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.