Šport > Nogomet
1176 ogledov

Buffon v postopku zaradi suma bogokletstva

buffon Epa
V primeru, da bo spoznan za krivega, mu grozi ena tekma prepovedi.

Legendarni italijanski nogometni vratar Gianluigi Buffon se bo moral zaradi bogokletstva zagovarjati pred disciplinsko komisijo. Zaradi opazke ob zmagi svojega Juventusa na gostovanju pri Parmi (4:0) 19. decembra, je vodstvo tekmovanja zoper 42-letnega Buffona uvedlo postopek, so v torek potrdili v italijanski nogometni zvezi (FIGC).

Buffonu v komisiji očitajo, da je do blasfemične izjave prišlo v 80. minuti tekme, ko se je Buffon pogovarjal s soigralcem Manolom Portanovo.

buffon | Avtor: Epa Epa
Buffon pa ne bi bil prvi nogometaš v Italiji, ki je bil kaznovan zaradi bogokletstva. Sredi decembra je tekmo prepovedi igranja iz tega razloga dobil nogometaš Rome Bryan Cristante. Takrat se je komisija odločila za kazen po pregledu posnetkov s tekme, ki so dokazali tovrstno dejanje. 

"Cristante je bogokletno izjavo izrekel v 23 minuti prvega polčasa," je v izjavi zapisala Serie A "Bogokletne besede, ki so bile nedvoumne in razločne, so posnele televizijske kamere."

Zaradi bogokletstva je bil leta 2018 kaznovan tudi tedaj vezist Udineseja Roland Mandragora, predlani pa so sankcije doletele še Francesca Magnanellija (Sassuolo) in Mattea Scozzarello, tedaj nogometaša Parme, danes pa člana drugoligaša Monze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.