Bundesliga z rekordnim obiskom

Foto: Žurnal24
Vodstvo nemške nogometne lige (DFL) je sporočilo, da je bila sezona 2010/11 za prvo nemško Bundesligo rekordna po številu gledalcev.
Oglej si celoten članek

V povprečju si je tekme elitnega nemškega prvenstva ogledalo po 42.100 ljubiteljev nogometa. Skupno se je na stadionih na 306 tekmah zbralo 12,88 milijona gledalcev oziroma 0,7 odstotka več kot v sezoni pred tem. Povprečen obisk je tako prvič v 50-letni zgodovini Bundeslige presegel številko 42 tisoč. Stadioni so bili v povprečju zasedeni 94-odstotno. Ob tem so pri DFL ugotovili še, da je delež sezonskih vstopnic 60-odstoten, povprečna cena vstopnice za posamično tekmo pa je znašala 22,75 evra, kar pomeni, da je nemška liga med najcenejšimi v najvišjem razredu nogometnih tekmovanj v Evropi.

"Devetič v zadnjih desetih letih se je število obiskovalcev povečalo. Bundesliga je v razcvetu, kar je posledica dobrih stadionov, možnosti za družinski ogled tekem in sprejemljivih cen," se je pohvalil direktor DFL Christian Seifert. DFL je zaznala manjši upad obiska le v drugi Bundesligi, kjer pa imajo v povprečju še vedno kar 14.539 gledalcev na tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.