Šport > Nogomet
29 ogledov

Bundesliga z rekordnim obiskom

Žurnal24 main
Vodstvo nemške nogometne lige (DFL) je sporočilo, da je bila sezona 2010/11 za prvo nemško Bundesligo rekordna po številu gledalcev.

V povprečju si je tekme elitnega nemškega prvenstva ogledalo po 42.100 ljubiteljev nogometa. Skupno se je na stadionih na 306 tekmah zbralo 12,88 milijona gledalcev oziroma 0,7 odstotka več kot v sezoni pred tem. Povprečen obisk je tako prvič v 50-letni zgodovini Bundeslige presegel številko 42 tisoč. Stadioni so bili v povprečju zasedeni 94-odstotno. Ob tem so pri DFL ugotovili še, da je delež sezonskih vstopnic 60-odstoten, povprečna cena vstopnice za posamično tekmo pa je znašala 22,75 evra, kar pomeni, da je nemška liga med najcenejšimi v najvišjem razredu nogometnih tekmovanj v Evropi.

"Devetič v zadnjih desetih letih se je število obiskovalcev povečalo. Bundesliga je v razcvetu, kar je posledica dobrih stadionov, možnosti za družinski ogled tekem in sprejemljivih cen," se je pohvalil direktor DFL Christian Seifert. DFL je zaznala manjši upad obiska le v drugi Bundesligi, kjer pa imajo v povprečju še vedno kar 14.539 gledalcev na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.