Cadel Evans kolesar leta v Avstraliji

Foto: Žurnal24 Cadel Evans je dobil četrto etapo.
Drugo mesto v skupni razvrstitvi na letošnji najbolj prestižni kolesarski preizkušnji na svetu - dirki po Franciji - je Cadelu Evansu prineslo naslov najboljšega avstralskega kolesarja v letu 2007.
Oglej si celoten članek

Drugo mesto v skupni razvrstitvi na letošnji najbolj prestižni kolesarski preizkušnji na svetu - dirki po Franciji - je Cadelu Evansu prineslo naslov najboljšega avstralskega kolesarja v letu 2007. Na današnji podelitvi v mestu Adelaide je 30-letni Evans drugič zapored prejel odličje sir Hubert Opperman, ki jo v "deželi tam spodaj" prejmejo najboljši avstralski kolesarji. Evansa, sicer člana belgijskega poklicnega moštva Predictor-Lotto, štejejo za enega najboljših avstralskih kolesarjev vseh časov. V letošnji sezoni je zares blestel, poleg drugega mesta na francoski pentlji je osvojil četrto mesto na dirki po Španiji, cestno dirko na svetovnem prvenstvu v nemškem Stuttgartu je končal na petem mestu, v skupni razvrstitvi ProToura pa je zasedel prvo mesto. Avstralec je zbral 247 točk, drugouvrščeni Italijan Davide Rebellin pa 197.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.