Šport
19 ogledov

Cadel Evans kolesar leta v Avstraliji

Cadel Evans je dobil četrto etapo. Žurnal24 main
Drugo mesto v skupni razvrstitvi na letošnji najbolj prestižni kolesarski preizkušnji na svetu - dirki po Franciji - je Cadelu Evansu prineslo naslov najboljšega avstralskega kolesarja v letu 2007.

Drugo mesto v skupni razvrstitvi na letošnji najbolj prestižni kolesarski preizkušnji na svetu - dirki po Franciji - je Cadelu Evansu prineslo naslov najboljšega avstralskega kolesarja v letu 2007. Na današnji podelitvi v mestu Adelaide je 30-letni Evans drugič zapored prejel odličje sir Hubert Opperman, ki jo v "deželi tam spodaj" prejmejo najboljši avstralski kolesarji. Evansa, sicer člana belgijskega poklicnega moštva Predictor-Lotto, štejejo za enega najboljših avstralskih kolesarjev vseh časov. V letošnji sezoni je zares blestel, poleg drugega mesta na francoski pentlji je osvojil četrto mesto na dirki po Španiji, cestno dirko na svetovnem prvenstvu v nemškem Stuttgartu je končal na petem mestu, v skupni razvrstitvi ProToura pa je zasedel prvo mesto. Avstralec je zbral 247 točk, drugouvrščeni Italijan Davide Rebellin pa 197.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.