Čaka se na odločitev Cas o Rusiji

Foto: EPA
Foto: EPA
Športna javnost je danes v pričakovanju odločitve športnega razsodišča v Lozani, ki bo pogojevala kazen Mednarodnega olimpijskega komiteja Rusiji zaradi načrtnega dopinškega delovanja.
Oglej si celoten članek

Po ponedeljkovem poročiluu Svetovne protidopinške agencije, da so imeli ruski športniki pri izvajanju dopinških kršitev sistematsko podporo države, Mednarodni olimpijski komite (Mok) še ni sprejel nobene odločitve. Kot so dejali pri Mok, bodo najprej počakali na odločitev Mednarodnega športnega razsodišča Cas.

To bo danes obravnavalo oziroma sporočilo odločitev o primeru ruskih atletov, ki so vložili pritožbo zoper prepoved nastopanja na igrah, to jim je izrekla Mednarodna atletska zveza Iaaf. "Zaradi tega bo Mok pri odločitvi upošteval odločitev razsodišča Cas, upoštevali pa bomo tudi olimpijsko listino in svetovni protidopinški kodeks," so zapisali pri Moku.

Za zdaj so v Moku sprejeli le nekaj manjših ukrepov. Začasno so prepovedali izvedbo mednarodnih športnih tekmovanj v Rusiji, pri čemer začasna prepoved velja tudi za projekt evropskih olimpijskih iger 2019.

Izvršni odbor Moka je še sklenil, da bodo opravili ponovne analize, tudi forenzične, vseh ruskih športnikov in njihovih spremljevalcev na igrah v Sočiju 2014. V ta namen so ustanovili posebno komisijo pod vodstvom Denisa Oswalda. Mok bo nato glede na ugotovitve komisije načrtovala nadaljnje ukrepe.

Poleg tega pa ruskim funkcionarjem, ki so jih kot sodelujoče v načrtnem dopinškem delovanju v Rusiji razkrili v poročilu svetovne protidopinške agencije Wada, Mok ne bo izdal akreditacij za igre v Riu, prav tako do njih ne bodo mogli priti člani ruskega ministrstva za šport.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.