Camp Nou bo imel 10.000 sedežev več

Foto: Žurnal24 Ali bo novi Camp Nou videti podobno kot novi Wembley?
Britanski arhitekt Norman Foster bo prenovil stadion Camp Nou. Po prenovi, ki je vredna 250 milijonov evrov, si bo tekme lahko ogledalo 108.787 navijačev.
Oglej si celoten članek

Stadion Camp Nou bo po prenovi imel še 10.000 sedežev več kot zdaj, ko si tekme na njem lahko ogleda 98.787 navijačev. Stroški prenove bodo dosegli 250 milijonov evrov. Finančni direktor Barcelone Joan Franquesa je pojasnil, da so na mednarodnem natečaju za prenovo izbrali projekt Normana Fosterja in o odločitvi že seznanili upravni odbor kluba. Pri Barceloni je o izbiri načrta odločal svet, sestavljen iz članov kluba, arhitektov in strokovnjakov za nogometna igrišča. Pri odločitvi za Fosterja je bilo najpomembnejše, da je njegov načrt upošteval nekatere temeljne dejavnike: da prenovitvena dela ne bodo vplivala na prirejanje športnih prireditev, da se ne bo spremenila značilna asimetričnost tribun ter da bo prenovljeni Camp Nou postal novi simbol Barcelone.

Camp Nou kot Wembley
Za zdaj še ni znano, kakšen projekt si je za Camp Nou zamislil Normanov arhitekturni biro, ki je prenavljal tudi stadion Wembley. Članom kluba so načrte ekskluzivno predstavili ob proslavi 50-letnice stadiona, vsi drugi pa bodo radovednost lahko potešili na predstavitvi pred tekmo Barcelona – Sevilla ta konec tedna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.