Šport > Nogomet
15 ogledov

Camp Nou bo imel 10.000 sedežev več

Ali bo novi Camp Nou videti podobno kot novi Wembley? Žurnal24 main
Britanski arhitekt Norman Foster bo prenovil stadion Camp Nou. Po prenovi, ki je vredna 250 milijonov evrov, si bo tekme lahko ogledalo 108.787 navijačev.

Stadion Camp Nou bo po prenovi imel še 10.000 sedežev več kot zdaj, ko si tekme na njem lahko ogleda 98.787 navijačev. Stroški prenove bodo dosegli 250 milijonov evrov. Finančni direktor Barcelone Joan Franquesa je pojasnil, da so na mednarodnem natečaju za prenovo izbrali projekt Normana Fosterja in o odločitvi že seznanili upravni odbor kluba. Pri Barceloni je o izbiri načrta odločal svet, sestavljen iz članov kluba, arhitektov in strokovnjakov za nogometna igrišča. Pri odločitvi za Fosterja je bilo najpomembnejše, da je njegov načrt upošteval nekatere temeljne dejavnike: da prenovitvena dela ne bodo vplivala na prirejanje športnih prireditev, da se ne bo spremenila značilna asimetričnost tribun ter da bo prenovljeni Camp Nou postal novi simbol Barcelone.

Camp Nou kot Wembley
Za zdaj še ni znano, kakšen projekt si je za Camp Nou zamislil Normanov arhitekturni biro, ki je prenavljal tudi stadion Wembley. Članom kluba so načrte ekskluzivno predstavili ob proslavi 50-letnice stadiona, vsi drugi pa bodo radovednost lahko potešili na predstavitvi pred tekmo Barcelona – Sevilla ta konec tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.