Camp Nou bodo obnavljali Japonci

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Japonski arhitekturno-gradbeni biro Nikken Sekkei je zmagal na 420 milijonov vrednem razpisu za obnovo slovitega stadiona Camp Nou
Oglej si celoten članek

Camp Nou, stadion katalonskega nogometnega ponosa Barcelone, bo obnovilo podjetje Nikken Sekkei. Podjetje, ki je znano po gradnji stadionov in nebotičnikov, je bilo izbrano izmed 26 prijavljenih ponudnikov.

Obnova stadiona Camp Nou se bo po načrtih začela prihodnje leto, stadion pa naj bi bil s prenovljeno podobo že v uporabi za sezono 2021-2022. Pri velikanskem projektu bosta sodelovala tudi španska arhitekta Joan Pascual in Ramon Ausio.

Na stadionu, ki so ga odprli leta 1957, nameravajo povečati zmogljivost z 99.350 gledalcev na 105.000.

"Projekt Nikken Sekkei izstopa s svojo odprtostjo, eleganco, vedrostjo, brezčasnostjo, mediteranskim in demokratičnim duhom," so zapisali v klubu. Podpis Nikken Sekkei je opaziti pod domačim stadionom japonskega moštva v baseballu Tokio Dome ter nogometnim stadionom Niigata.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.