Šport > Nogomet
47 ogledov

Camp Nou bodo obnavljali Japonci

camp nou prenova twitter Reševalni pas/Twitter
Japonski arhitekturno-gradbeni biro Nikken Sekkei je zmagal na 420 milijonov vrednem razpisu za obnovo slovitega stadiona Camp Nou

Camp Nou, stadion katalonskega nogometnega ponosa Barcelone, bo obnovilo podjetje Nikken Sekkei. Podjetje, ki je znano po gradnji stadionov in nebotičnikov, je bilo izbrano izmed 26 prijavljenih ponudnikov.

Obnova stadiona Camp Nou se bo po načrtih začela prihodnje leto, stadion pa naj bi bil s prenovljeno podobo že v uporabi za sezono 2021-2022. Pri velikanskem projektu bosta sodelovala tudi španska arhitekta Joan Pascual in Ramon Ausio.

Na stadionu, ki so ga odprli leta 1957, nameravajo povečati zmogljivost z 99.350 gledalcev na 105.000.

"Projekt Nikken Sekkei izstopa s svojo odprtostjo, eleganco, vedrostjo, brezčasnostjo, mediteranskim in demokratičnim duhom," so zapisali v klubu. Podpis Nikken Sekkei je opaziti pod domačim stadionom japonskega moštva v baseballu Tokio Dome ter nogometnim stadionom Niigata.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.