Candreva znorel ob novici, kaj mora jesti deklica

Foto: Instagram antonio candreva
Zvezdnik milanskega Interja je pripravljen plačati stroške kosila za migrantsko deklico.
Oglej si celoten članek

Antonio Candreva, krilni nogometaš Interja in soigralec slovenskega vratarja Samirja Handanovića, se je izkazal z velikodušno gesto in prisočil na pomoč migrantski družini.

V italijanskih medijih je močno odjeknila zgodba migrantske deklice, katere starši nimajo denarja za plačilo stroškov šolskega kosila, zato je morala v šoli jesti samo krekerje in tune, medtem ko so njeni sošolci uživali ob testeninah in prilogi. Ko so ji postregli njen obrok, je deklica zajokala, še pišejo italijanski novinarji.

"Pripravljen sem pomagati staršem pri plačilu stroškov kosila," je županu mesta Minerbe v bližini Verone, kjer deklica obiskuje eno izmed tamkajšnjih šol, sporočil Candreva. S tem je sprožil pravcato politično afero.

Župan mesta Andrea Girardi je namreč član protimigracijske stranke League Party. Okrnjen obrok, ki ga je siromašni deklici nudila šola, je upravičil z besedami, da je to "korektno do vseh družin, ki redno plačujejo stroške prehrane svojih otrok."

Njegove besede so močno odmevale na družbenih omrežjih, kjer je svojo zgodbo delilo še več migrantskih družin, ki se srečujejo s podobnimi težavami. Po poročanju La Republice so se v učitelji v nekaterih šolah celo odpovedovali kosilu in hrano prepuščali otrokom, katerih starši niso zmožni plačevati položnice.

Girardi je svoje stališče branil še s obrazložitvijo, da si šola ne more privoščiti hrane za vse otroke, katerih starši ne morejo poravnati stroškov. "Imamo na desetine tovrstnih primerov. Odločili smo se, da je treba potegniti črto. Nismo želeli, da pride tako daleč, a brez obrokov bi lahko ostali otroci družin, ki plačujejo redno," je zatrdil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:58 10. April 2019.

    Nazaj spakirat, če jim kaj ni všeč.

  • 13:07 10. April 2019.

    Domov naj grejo migranti, če jim je v Italiji tako slabo... družbi nič ne prispevajo, zahtevam pa kar ni konca.

  • 10:27 10. April 2019.

    vse lepo in prav..ampak je verjetno veliko več italijanskih otrok z istimi problemi..sam da so migranti revčki če ne bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.