Šport > Nogomet
6540 ogledov

Candreva znorel ob novici, kaj mora jesti deklica

antonio candreva Instagram Candreva je oče dveh otrok.
Zvezdnik milanskega Interja je pripravljen plačati stroške kosila za migrantsko deklico.

Antonio Candreva, krilni nogometaš Interja in soigralec slovenskega vratarja Samirja Handanovića, se je izkazal z velikodušno gesto in prisočil na pomoč migrantski družini.

V italijanskih medijih je močno odjeknila zgodba migrantske deklice, katere starši nimajo denarja za plačilo stroškov šolskega kosila, zato je morala v šoli jesti samo krekerje in tune, medtem ko so njeni sošolci uživali ob testeninah in prilogi. Ko so ji postregli njen obrok, je deklica zajokala, še pišejo italijanski novinarji.

"Pripravljen sem pomagati staršem pri plačilu stroškov kosila," je županu mesta Minerbe v bližini Verone, kjer deklica obiskuje eno izmed tamkajšnjih šol, sporočil Candreva. S tem je sprožil pravcato politično afero.

Župan mesta Andrea Girardi je namreč član protimigracijske stranke League Party. Okrnjen obrok, ki ga je siromašni deklici nudila šola, je upravičil z besedami, da je to "korektno do vseh družin, ki redno plačujejo stroške prehrane svojih otrok."

Njegove besede so močno odmevale na družbenih omrežjih, kjer je svojo zgodbo delilo še več migrantskih družin, ki se srečujejo s podobnimi težavami. Po poročanju La Republice so se v učitelji v nekaterih šolah celo odpovedovali kosilu in hrano prepuščali otrokom, katerih starši niso zmožni plačevati položnice.

Girardi je svoje stališče branil še s obrazložitvijo, da si šola ne more privoščiti hrane za vse otroke, katerih starši ne morejo poravnati stroškov. "Imamo na desetine tovrstnih primerov. Odločili smo se, da je treba potegniti črto. Nismo želeli, da pride tako daleč, a brez obrokov bi lahko ostali otroci družin, ki plačujejo redno," je zatrdil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Welcome 2019 🎆Auguri a tutti !!!!

A post shared by Antonio Candreva (@antoniocandreva) on

Komentarjev 3
  • alen009 13:58 10.april 2019.

    Nazaj spakirat, če jim kaj ni všeč.

  • psychocandy7 13:07 10.april 2019.

    Domov naj grejo migranti, če jim je v Italiji tako slabo... družbi nič ne prispevajo, zahtevam pa kar ni konca.

  • perhan63 10:27 10.april 2019.

    vse lepo in prav..ampak je verjetno veliko več italijanskih otrok z istimi problemi..sam da so migranti revčki če ne bi odšli ne bi jedli tunine..