Capello: "Kar je storil Ronaldo, je nedopustno"

Foto: Epa
Foto: Epa
Juventus je v osmini finala lige prvakov izpadel proti Portu.
Oglej si celoten članek

Juventus je na povratni tekmi osmine finala lige prvakov premagal Porto (3:2), kar pa ni zadostovalo za uvrstitev  v četrtfinale tega prestižnega tekmovanja. 

Liga prvakov Ronaldov Juventus uspel izboriti podaljšek, nato doživel šok

Toričani so po porazu na prvi tekmi (2:1) lovili gol zaostanka, a so že v 19. minuti doživeli hladen tuš, ko je bil z bele točke natančen Sergio Oliveira. V 49. oziroma 63. minuti je za preobrat v korist stare dame poskrbel Federico Chiesa, tekma pa se je prevesila v podaljšek. 

Foto: Epa oliveira Mož odločitve je postal Oliveira, ki je v 115. minuti zadel za izenačenje ter s tem zapečatil usodo italijanskega prvaka. Za pirovo zmago Juventusa je dve minuti kasneje poskrbel Adrien Rabiot (3:2), portugalski prvoligaš  pa se je po pravilu gola v gosteh uvrstil v naslednji krog.

Porto, ki je od 54. minute igral z nogometašem manj, potem ko je bil izključen Mehdi Taremi, je v četrtfinale popeljal Oliveira, ki pa so mu pri tem izdatno pomagali igralci Juventusa.

Zelo nespretno je ob postavljanju živega zidu reagiral prvi zvezdnik domače ekipe Cristiano Ronaldo, ki si je s tem prislužil ostre kritike legendarnega Fabia Capella.

Ronaldo se je po izvedenem prostem strelu obrnil stran od žoge in razširil nogi, kar je Oliveiri omogočilo, da je po tleh premagal Wojciecha Szczesnyja.

"To je bila nedopustna napaka," se je v televizijskem studiu Sky Sports Italie jezil Capello. "V mojih časih se igralci v živem zidu niso bali žoge. Ti fantje so se ustrašili žoge in odskočili stran. To je nedopustno," je dodal nekdanji vezist in trener Juventusa.

"V težkih trenutkih so se izkazali samo mlajši igralci. V ekipi je kar nekaj veteranov, ki vedno prevzamejo zasluge za zmago, ob porazu jih pa ni na spregled."

Fabio Capello

Ronalda sta ostro kritizirala tudi nogometna strokovnjaka Rio Ferdinand in Robbie Savage. "Samo poglejte živi zid. Ronaldu je šla žoga med nogami. Obrnil ji je hrbet," je dejal Savage, medtem ko je Ferdinand vse skupaj označil za "katalog usodnih napak". 

"Pirlo bo besen. Ronaldo se je obrnil stran. Žoga mu je šla med nogami, Szczesny ni imel nobenih možnosti. Vrhunski igralec si tega ne more privoščiti. Živi zid bi moral bolje opraviti svojo nalogo," pa je menil nekdanji vezist Tottenhama Jamie O'Hara.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:22 10. Marec 2021.

    Pusi ostane pusi!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.