Capitals do prednosti

Foto: Profimedia
Moštvo Washington Capitals je v velikem finalu severnoameriške hokejske lige NHL povedlo z 2:1 v zmagah. V obračunu za Stanleyjev pokal proti novincem v ligi NHL Vegas Golden Knights so hokejisti iz prestolnice Združenih držav dobili tretjo tekmo z izidom 3:1.
Oglej si celoten članek

V prvi tretjini tekme sta svoje delo odlično opravila oba vratarja, ki nista spustila mimo niti enega ploščka. V drugi tretjini pa sta za šov pred polnimi tribunami dvorane v Washingtonu poskrbela najprej Aleksander Ovečkin že po dobri minuti igre za vodstvo 1:0 in nato še Jevgenij Kuznecov, ki je v 33. minuti povišal na 2:0.

Čeh Tomaš Nosek je na začetku zadnje tretjine poskrbel za častni zadetek gostujočega moštva iz igralniške meke, vendar je bil Washington tokrat premočan. Kanadčan Devante Smith-Pelly je z zadetkom v 54. minuti postavil končni izid 3:1 za Prestolnike.

Marc-Andre Fleury je v vratih Zlatih vitezov zbral 26 obramb, Braden Holtby pa je Prestolnikom pomagal z 22 obrambami.

NHL Capitals ustavili nalet novincev

Četrta tekma velikega finala lige NHL med moštvoma, ki se še nista vpisala na seznam nosilcev najprestižnejše hokejske lovorike, bo v noči na torek, prav tako v Washingtonu.

NHL končnica Novinci še korak bližje Stanleyjevemu pokalu

Moštvo iz prestolnice je vpisalo komaj drugo zmago v finalnih serijah lige NHL. Washington je svojo premierno udeležbo v velikem finalu v sezoni 1997/98 proti Detroit Red Wings zaznamoval brez zmage.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.